Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Младен Маринов: Полицаите са подготвени, системата не

Снимка; архив БГНЕС

Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени„, заяви в студиото на Нова телевизия бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов, но той не е съгласен с подобни констатации. Така той коментира проблема с мигрантската вълна и случаите на пострадали полицаи при гонки с бежанци.

Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени. Напротив, те са подготвени и са се справяли с такива ситуации и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът как е подготвена системата и дали тези, които трябва да взимат решения по отношение на стратегията и тактиката, се справят със задълженията си. Обяснявайки как полицията не е подготвена, даваме сигнал на бандитите и им казваме „Карайте с пълна газ, няма да ви спираме„, заяви Маринов.

Още преди случая в Бургас от трибуната на 46-ото НС предупредих, че има проблем с незаконната миграция. Тогава не бях чут, защото там се крещеше и имаше политически обвинения. Българският полицай беше обявен за престъпник. Когато такъв проблем се прикрие от политическото ръководство, той си работи отвътре. Това е като ръждата. Ако намажеш отгоре с боя, но не я махнеш, тя ще стане още по-голяма. Нека зададем въпроса г-н Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на полицаите? Затова сега нямаме облекла. Като министър и като човек, който е носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите„, каза още депутатът.

Той не пропусна да каже, че Бойко Рашков използвал МВР за политическа битка и бил изолирал професионалното ръководство от вземането на решенията в министерството.

Младен Маринов коментира и акцията в град Стамболийски. Според него не е станало ясно каква е целта на акцията и дали е постигната, като се има предвид, че самият кмет на града не е задържан и срещу него няма повдигнато обвинение. В тази връзка той поиска оставката на министър Иван Демерджиев. Той коментира изпращането на 20-тина полицаи с дългоцевно оръжие за да обискират кметство, на фона на факта, че граничните полицаи пазят страната ни от мигранти с пистолети „Макаров“.

Когато е трудно и някой си подаде оставката, го смятам като бягство от проблема. Съставянето на кабинет е много отговорна работа и не трябва да се бърза. Виждате какво се случи с предишните коалиционни партньори„, заключи Маринов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борел: ЕС трябва да изпрати ПВО системи на Украйна, не може да разчита само на САЩ

Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни...

Първи за годината случай на морбили регистрираха у нас

Първи случай на морбили е регистриран за тази година...

Движим се към пълноправно членство в Шенген, уверява министър Стоянов

Посещението на германският министър на вътрешните работи Нанси Фезер...

Британските консерватори отстраниха депутат за злоупотреби със средства

Това е пореден удар за закъсалата Консервативна партия

„Хизбула“ атакува с дрон израелска военна база

Ескалация на напрежението в Близкия изток

Двама мъже ошамариха 13-годишен в училище в Русе

Двама мъже са влезли в кабинет на ОУ "Олимпи...

С ново дело правозащитници се опитват са спрат германския оръжеен износ за Израел

Адвокати по правата на човека заведоха дело срещу решение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img