Митов: Липсата на разговори с ГЕРБ води до провал

Прочитания 9435
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Петър Христов

Без да се говори конструктивно с ГЕРБ, не може да се стигне до стабилност и съставяне на редовно правителство. Това каза пред Националното радио заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Българският избирател е дал много сериозна тежест на коалицията ГЕРБ-СДС. Това предполага, че, когато се водят разговори за съставяне на правителство, не може да се мине без разговори с нас. Виждаме, че при опитите си да го направят другите партии се провалиха„, посочи народният представител.

По думите на Митов има опасност политическата криза в момента да прерасне в икономическа такава.

Управлението в момента се извършва еднолично от президента Румен Радев. Той управлява цялата държава от кабинета си, което води до хаос. Как от „Има такъв народ“ твърдят, че са опозиция, когато подкрепиха Радев за президентските избори, имат най-много председатели на парламентарни комисии?„, реторично попита Митов.

Депутатът от партията на Борисов съзря и възможност въобще да не бъде съставен проектокабинет с третия мандат, който да бъде предложен на президента Радев. ГЕРБ са категорични и още – няма как да подкрепят какъвто и да е състав на правителство, излъчен от настоящия парламент.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Идеята служебният кабинет да стане редовен - хипотетично добра, но трудно осъществима

Възможността за правителство с третия мандат е по-скоро теоретична. Това заяви пред БНР председателят на Съвета за стратегическо развитие при президента проф. Александър Маринов. Според него това би могло да стане при две възможности. Едната била „Има такъв народ“ да преразгледа досегашната си позиция, за което обаче нямало симптоми. Втората

Read More »