Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Мирослав Иванов се надява да няма бой при вота на недоверие

Снимка; архив БГНЕС

Да дадем добър пример, че демокрацията е жива. За това призова в началото на днешното заседание председателят Мирослав Иванов.

Нека проявим уважение въпреки идеите и политическите си убеждения, настоя още той и призова депутатите да гласуват по съвест.

Иванов заяви пред журналисти в парламента, че вярва, че ще се намерят още 6 депутати, които да подкрепят правителството на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ. Той очаква да има обрат и при самото гласуване на вота на недоверие.

Иванов иска депутатите да се въздържат от език на омразата и от физически сблъсъци и саморазправи, а да има проява на добро възпитание и етика въпреки идейните различия между управляващи и опозиция. От трибуната той обеща да прилага строго правилника на НС.

В кулоарите пък заяви, че според него е възможно да бъде съставено правителство с премиер Асен Василев или отново Кирил Петков. Хипотезите са много, но нека да видим какво ще се случи по време на дебатите и гласуването на вота на недоверие, обясни Иванов.

Той уточни, че през настоящата седмица ще внесе предложение за нов председател на Народното събрание. От „Продължаваме промяната“ обмислят да предложат за нов шеф на законодателния орган отново Никола Минчев, който бе отстранен от председателския пост.

Станислав Балабанов от ИТН излезе на трибуната и в декларация изтъкна илюзията за промяна. Напоследък, когато говорим фактите, сме наричани мафиоти, подчерта депутатът. Грозната истина не се харесва на Кирил Петков и Асен Василев, посочи Балабанов. Затова те включили и президента в мафията.

Кой защитава мафиотските интереси на ГКПП „Капитан Андреево“, попита Балабанов и посочи независимия Георги Георгиев.

Балабанов попита защо скоро премиерът не е критикувал главния прокурор Иван Гешев.

Той критикува френското предложение за РСМ. Къде е българското предложение или е по-важно Макрон да победи, попита депутатът от ИТН. Според него на властта не й стискало да има българско предложение. Парламентът се превърнал в тържище, по думите му. Напусналите ИТН сега били почтени, нищо че допреди не понасяли Асен Василев и Кирил Петков. „Те не предадоха Слави Трифонов и ИТН. Те предадоха България„, каза Станислав Балабанов.

Тук не е телевизионно студио, каза Александър Симов от БСП, който припомни на Балабанов, че парламентът не е студиото на телевизия 7/8.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

Пет години завтор за шофьор, причинил смъртта на трима

Пет години затвор за шофьор, причинил смъртта на трима...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img