Миню Стайков иска да става депутат

Прочитания 10861
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Бизнесменът Миню Стайков, обвинен в данъчни измами, пране на пари и злоупотреба с еврофондове, се е кандидатирал за депутат, съобщават от „24 часа“.

Карнобатският предприемач е вписан в листата на партия „Бригада“, за която са подадени документите в РИК днес. Той ще се включи в надпреварата за Втори бургаски многомандатен район.

За кандидатурата на Миню Стайков потвърди и шефът на РИК адв. Михаил Хаджиянев.

Той обясни, че РИК ще излезе с решение до дни, след като направи проверка в ГРАО. Според него обаче няма проблем с регистрацията на Миню Стайков и той ще бъде допуснат до участие в изборите.

Въпреки тежките обвинения Стайков е с чисто съдебно минало и не излежава присъда.

Юристи обясниха, че ако бизнесменът бъде допуснат до участие в изборите, бизнесменът ще се сдобие с имунитет за месец и половина от началото на предизборната кампания до оканчателното обявяване на резултатите. Това обаче не отменя започналите срещу него съдебни производства.

Припомняме, че  Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно в обвинението бе включнето и злоупотреби с еврофондове.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Назначиха още един зам.-министър в МЗХ

Със заповед на премиера Стефан Янев за заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Георги Събев. В периода септември 2012 г. – май 2021 г. Събев заема длъжността парламентарен съветник на трима последователни членове на Европейския парламент от България. Във фокуса на неговата работа е проследяването на дейността на Комисията по земеделие

Read More »