Минчев обяви, че днес махат металните врати на НС

Предстоят промени в Закона за ДДС

Views 51336
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Днес се махат металните врати на официалния вход на парламента, които предизвикаха скандал. Вчера е получено предписанието от Министерство на културата. Това коментира пред бТВ председателят на 47-ия парламент Никола Минчев.

Самите врати струват 34 000 лв., средствата за демонтаж не е ясна, но няма да „е колосална“. Не е ясно още и каква глоба ще наложи Министерство на културата, обясни той.

До тях се стигнало след пробива в сигурността януари месец, въпросът е поставен на масата на НСО. Офертата по поставяне на металните врати в парламента обаче не стигнала до него. На въпроса дали ще бъде уволнена главният секретар на парламента, Минчев посочи, че „има пропуск в процедурата по поставянето на металните врати в парламента, не е извършено съгласуване с Министерство на културата и ведомството излязло с административна мярка, с която предписало да се демонтират вратите„.

Сега Минчев е разговарял със секретаря, но решения ще има другата седмица, на този етап той смята, че няма проблеми в работата си с нея.

Относно мерките на кабинета срещу инфлацията Минчев уточни, че ще се правят промени в Закона за ДДС, за корпоративното подоходно облагане, Данъчно-процесуалния кодекс и трите бюджета. Председателят на парламента коментира и социологическите данни и факта, че Продължаваме промяната са на второ място след ГЕРБ – за него причините са: търкания в коалицията, реформи, които трябва да се провеждат, „някои грешки, като БНБ“.

Станислав Балабанов от ИТН по-рано коментира има ли напрежение в коалицията и поста на лидера Слави Трифонов с такива критики. Като „плод на бързане и кризисен пиар“ той определи мерките на правителството.

За Никола Минчев и Даниел Лорер – за първия той коментира, че безпрецедентно е излъгал, че ИТН не е присъствал на коалиционен съвет. „Присъствали сме и сме били инициатор с конкретни идеи и експертиза„, каза Балабанов.

Минчев ако приема за нормално поведението си, се е объркал, не сме гаджета да се сдобряваме„. Ако са се почувствали засегнати, нека да приемат моите извинения, каза в отговор Никола Минчев.

ИТН имат подозрение и за поискания от Кирил Петков Консултативен съвет по национална сигурност по темата за Република Северна Македония – за него няма смисъл, тъй като позицията на страната не е променяна.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Асен Василев: Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно

"Газпром" се отказа, не ние, уверява вицепремиерът