Милен Михов отрича обръчи от фирми на ВМРО да са ремонтирали ВТУ

Views 11976
0 0
Снимка: архив БГНЕС

От дълго време водя война с ректора на Великотърновския университет, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов.

Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата относно обучението на 175 на италианци за придобиване на учителска правоспособност.

По негови думи става въпрос за формално провеждане на обучение и печатане на свидетелства за учителска правоспособност у нас за италиански граждани, които никой не е виждал.

Михов бе категоричен, че подаването на сигнала е било негов граждански дълг. Той обаче знаел, че това ще има реакция спрямо него. „Първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново„, обясни Михов.

Той категорично отрече обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО“, участвали в ремонтите на университета и подчерта, че в заповедта му за уволнение няма нищо подобно. В нея като мотив бил написан подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

Припомняме, че в четвъртък от позиция в сайта и Фейсбук страницата на Великотърновския университет, където преподава кандидатът за президент на ВМРО Милен Михов обявиха, че са уволнили преподавателя дисциплинарно. Причината – уронвал престижа на ВУЗ-а, провеждал политическа пропаганда, саботирал работата на Академичния съвет и др. твърдят от висшето училище.

Като „анонимен“ донос поради факта, че въпросното становище било неподписано окачествиха позицията на университета в старопрестолната столица самият Михов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Расте опашката от тирове на "Дунав мост" 2

Колоната вече е над 17 км