Милен Керемидчиев очаква Борисов да се върне с празна кошница от Брюксел

Прочитания 100
0 0
Снимка/източник: „Шоуто на Слави“

Разделението в Европейския съюз достигна до своя пик. За това призна заместник външният министър Милен Керемидчиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Разделението на Европейския съюз вече не е на изток и запад, а на югоизток срещу северозапад. Южните държави, които пострадаха най-тежко от пандемията, се справят сами с тежката икономическа криза, по думите на Керемидчиев.

Той не може да бъде позитивен, защото разединението достигна до своя пик. Разногласията са толкова тежки и непреодолими, защото говорим за принципи. Типично по европейски ние бягаме след събитията, изтъкна Керемидчиев.

Поставянето на условия за грантове или заеми всъщност е това разковниче, което може да обърне каруцата, предупреди бившият заместник външен министър.

Наистина върховенството на закона се поставя на дневен ред от страните на Вишеградската четворка. Тя намери начин да прокара тази сфера на влияние, а до момента не намираха начин да контролират бюджетите и да „обуздаят“ недисциплинираните, категоричен бе Керемидчиев.

Това, от което се притесняват спестовните държави-членки е, че парите ще потънат някъде и за подпомагаме на своите политически цели, подчерта той.

Керемидчиев посочи, че икономиката ни е започнала да показва стагнация и това много трудно можело да се докаже пред европейските лидери.

Премиерът Бойко Борисов отиде в Европейския съвет с една много голямата кошница и се надяваше, връщайки се с тази пълна кошница, да му подпомогне с урегулиране на вътрешнополитическите проблеми, които има в момента, отсече Керемидчиев.

Той очаква министър-председателят да се върне с малко по-празна кошница, а не с пълна. Не е ясно каква ще бъде помощта към България и не е ясно дали изобщо ще я има, призна Керемидчиев. Ние в момента отваряме една уста да молим за помощ, но като сравним ситуацията с много пострадалите държави от коронавируса, ние искаме да напълним кошница, която е наполовина пълна.

Европа търси компромис за пореден път. За пореден път ние се оказваме един икономически колос на глинени крака, завърши Милен Керемидчиев.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Проф. Асена Стоименова обвинена като "бомбаджиите" на тел.112

В края на миналата седмица прокуратурата внесе в съда обвинението срещу председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Aceнa Cтoимeнoвa, след като срещу нея бе започнато разследване в началото на епидемията и извънредното положение. В началото на април Асена Стоименова беше обвинена от прокуратурата за всяване на паника сред населението на […]