Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Михаил Миков: Партиите не могат да преодолеят противоречията си

Снимка: архив БГНЕС

Партиите не могат да преодолеят противоречията си. Противоречията не са политически, а междуличностни. Партиите изгубиха и капацитета си да представляват широки маси от граждани.“ Това заяви пред БНР бившият депутат от БСП и бивш председател на НС Михаил Миков.

По думите му конфигурацията на политическите сили в България е достигнала такова равнище, че без коалиционно управление, трудно може да се върви напред и да се постига консолидирано управление.

Той заяви, че ако БСП беше на мястото си, трудно би трябвало да приеме конфигурация, в която тя е младши партньор, а всички останали партии са десни, исторически противници на лявото. Миков добави, че участието на левицата в управляващата коалиция се е отразило негативно на партията. Той допълни, че този негатив ще намали сериозно общественото влияние на БСП.

Бившият председател на Народното събрание коментира и темата за разпада на управляващата коалиция. По думите му коалицията изглеждала нестабилно и се очаквало всеки момент някоя от четирите партии да я напусне. Той бе категоричен, че дори и управляващите да оцелеят след вота на недоверие, няма да могат да решават големите въпроси пред България. Миков изтъкна, че вече шести месец правителството управлява без управленска програма и без законодателна програма.

Миков заяви, че очаква предсрочни избори, но не смята ,че те ще доведат до сериозно разместване в парламента. Той посочи, че може би ще се появи някой нов с малко присъствие, колкото да осигури някаква подобна коалиция на сегашната.

Когато хората, които участват в политиката, си поставят мръсни цели, тя непременно ще бъде много мръсна игра„, каза още Миков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

Първо в News24sofia.eu! Откриха амфетамини в КАТ-София

ИА News24sofia.eu потърси за коментар пресцентъра на МВР за официално потвърждение на новината, но засега коментар бе отказан

Създателят на Telegram в първо интервю от 7 г.: Полиция опита да ме пречупи в Русия, а ФБР – в САЩ (ВИДЕО)

"Ако поискаме от всеки да вземе страна, няма да съществуват компромисите, а така ще се окажем на много опасно място", предупреждава Павел Дуров пред американския журналист Тъкър Карлсън

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

Заплашиха певицата Прея с убийство в София

Заканата беше предшествана от изключително дълъг психопатски разговор, сподели още изпълнителката

Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС

Мацката имала солидни връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Плевнелиев: Грешка ще е Радев да направи партия

Плащаме милиарди от джоба си заради политическата нестабилност. Това...

Младеж е в ареста за домашно насилие над 17-годишното си гадже в Горна Оряховица

20-годишен младеж е арестуван в Горна Оряховица за причиняване...

Бунтовниците в Мианмар превзеха ключова правителствена военна база

Хунтата губи позиции в граничните райони на страната

Иран показва кадри от пожар в Чили като резултат от удар срещу Израел

Иранската държавна телевизия многократно показа видео на двумесечен пожар...

Украйна удари летище в Крим на руските окупатори

През изминалата нощ в окупирания Крим се чуха експлозии....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img