Михаил Миков към Трифонов: Така политика не се прави

Прочитания 20854
0 0

Претендентът да състави правителство иска да го състави с 10% от имащите право на глас в България. Толкова гласове е взела партията „Има такъв народ“ и то по един начин, по който да подчини всички останали политически сили, представени в парламента. Пътят, по който е тръгнал Трифонов – „с обобщаване на някакъв състав на кабинет“, не е пътят, по който се постига мнозинство. Остава въпросът умишлено ли го прави да не постигне мнозинство или просто така е преценил, че трябва да бъде – нещо, което е погрешно за политиката. Трифонов вече не може да критикува политиците от позицията на извън политиката. Борисов играеше тази игра доста дълго време. Това каза бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Аз съм първи и айде- политика така не се прави„, заяви той. Аз смятам, че става въпрос за кризисни процеси в политиката, за политическа криза и тя е криза на представителството.

Ако приложим класическото ляво и дясно в анализа се вижда, че първата и втора политическа партия имат мнозинство. Така наречените партии на статуквото, за които Трифонов се кълне, че не иска нищо общо имат над 121 мандат.

Тук няма никакви сложности в тази работа. Или ни будалкаш, или имаш някакви предварителни договорки, на които разчиташ. Правейки паралел с тройната коалиция- там нещата бяха пределно ясни. Преди и Борисов казваше, че „коалицията“ е мръсна дума и Трифонов казва сега същото.

Не знам дали Трифонов си дава сметка, че всичко, което той прави дискредитира и без това дискредитираната форма на управление на България. И това е риск пред българската демокрация, категоричен е Миков.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на agencynews24@gmail.com, на телефони 0877 68 55 20, или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

36-годишен заплаши с пистолет жена, за да й открадне 20 лв.

36-годишен заплаши с пистолет жена, за да й открадне 20 лв. в Несебър. Случаят е от вчера, около 18.36 ч. 44-годишната жена е била пресрещната на дървена пътека в района на плажната ивица от непознат мъж, който след заплаха с пистолет, й отнел въпросната парична сума. По-късно извършителят е задържан. Това […]