Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Михаил Миков към Трифонов: Така политика не се прави

Претендентът да състави правителство иска да го състави с 10% от имащите право на глас в България. Толкова гласове е взела партията „Има такъв народ“ и то по един начин, по който да подчини всички останали политически сили, представени в парламента. Пътят, по който е тръгнал Трифонов – „с обобщаване на някакъв състав на кабинет“, не е пътят, по който се постига мнозинство. Остава въпросът умишлено ли го прави да не постигне мнозинство или просто така е преценил, че трябва да бъде – нещо, което е погрешно за политиката. Трифонов вече не може да критикува политиците от позицията на извън политиката. Борисов играеше тази игра доста дълго време. Това каза бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Аз съм първи и айде- политика така не се прави„, заяви той. Аз смятам, че става въпрос за кризисни процеси в политиката, за политическа криза и тя е криза на представителството.

Ако приложим класическото ляво и дясно в анализа се вижда, че първата и втора политическа партия имат мнозинство. Така наречените партии на статуквото, за които Трифонов се кълне, че не иска нищо общо имат над 121 мандат.

Тук няма никакви сложности в тази работа. Или ни будалкаш, или имаш някакви предварителни договорки, на които разчиташ. Правейки паралел с тройната коалиция- там нещата бяха пределно ясни. Преди и Борисов казваше, че „коалицията“ е мръсна дума и Трифонов казва сега същото.

Не знам дали Трифонов си дава сметка, че всичко, което той прави дискредитира и без това дискредитираната форма на управление на България. И това е риск пред българската демокрация, категоричен е Миков.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на agencynews24@gmail.com, на телефони 0877 68 55 20, или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Авиокомпании променят маршрутите си след израелската атака срещу Иран

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се...

Запрянов: България не е застрашена от конфликта Израел-Иран

Израелският удар в Иран е бил ограничен по военна...

Двегодишно зад волана се вряза в маси на заведение в Монтанско

Двегодишно дете подкара автомобила на баща си и се...

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж, обвинен в убийство във Великобритания, искал да убие още хора

Мароканец, обвинен в убийство на пенсионер "в името на...

С ново дело правозащитници се опитват са спрат германския оръжеен износ за Израел

Адвокати по правата на човека заведоха дело срещу решение...

Вдигат с 30% заплатите на военните от догодина

Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените...

Цената на краставиците тръгна стръмно надолу, картофите – нагоре

Разнопосочни са цените на основните хранителни стоки, плодове и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img