Между 800 и 2500 са рисковите секции за изборите

Прочитания 5327
0 0

Между 800 и 2500 са рисковите секции за предстоящите избори на 11 юли. Това заяви пред bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Той обясни, че опитите от предишни случаи, в които служебни правителства са се опитвали да ограничат контролирания вот, са имали ефект на места.

Всяко усилие в тази посока е полезно, колко ще е ефективно, ще може да видим след изборите, като разгледаме данните от секциите, обясни Безлов.

Относно темата за концентрацията по ромските махали той отбеляза, че след отварянето на европейските пазари през 2014 г. се отчита изпразване на секциите там, защото тези хора са в Западна Европа, т.е. тежестта им вече не е същата като едно време.

По негови думи големият проблем е корпоративният вот – фирмите, които имат някакви бизнес отношения и търсят баланси по места. Безлов отчита, че процентът повлияни работници нараства.

Според него изборите на 4 април са били пример за доста сериозен корпоративен вот и е имало данни за доста купен вот.

Безлов очаква на 11 юли на места битката да е жестока, защото става въпрос за 30 000 гласа за влизане в парламента и нещата са на ръба. По негови думи е сложно за политическите формации да контролират локалните си структури.

Той посочи, че на всички избори е имало повдигнати обвинения и присъди. Обикновено присъдите са скромни – това е класика в българската традиция, отбеляза експертът и допълни, че въпросът е да се види дали повдигнатите обвинения като брой на тези избори ще са повече спрямо тези след 4 април.

Според него обявените над 100 сигнала за купуване на гласове са по-скоро много.

Безлов подчерта, че подходът да се види какво се е случило, ще бъдат данните по секциите.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

От прокурорската колегия на ВСС се жалват от интервю на Бойко Рашков

Пишат до посолства, президент и премиер