Между 5 и 6 изтребителя МиГ-29 са в техническа изправност

Views 20123
0 0
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов посочи по време на участието си в ресорната парламентарна комисия, че между пет и шест изтребителя МиГ-29 на Българските военновъздушни сили са в техническа изправност към настоящия момент. 

По думите му това е напредък, тъй като преди това самолетите са били между два и три.

Каракачанов уточни, че все пак има леко забавяне на договора за ремонт на МиГ-29, за което е изплатена и съответната неустойка. Не става въпрос за прекратяване, а за забавяне на договора по ремонта, обясни военният министър.

По отношение на тежката военна техника Каракачанов разкри, че през 2020 г. са били ремонтирани 13 танка, а през настоящата година от сервиза трябва да излязат още пет танка.

Относно въпрос за жилищния фонд Красимир Каракачанов, обясни пред депутатите от комисията, че през настоящата година се очаква да бъдат отпуснати целеви средства до един милион лева за ремонта на 40 апартамента, по-голямата част от които в София, Карлово, Пловдив и Враца.

Каракачанов отчете, че заетостта в жилищния фонд е около 94 процента, което е своеобразен рекорд за последните 20 години.

През настоящата година проблемите пред Министерството на обраната са капиталовите разходи, стана ясно по време на заседанието на парламентарната комисия по отбрана.

Каракачанов настоя капиталовите разходи да бъдат увеличени, за да може развитието на българската армия да продължи.

„Разходите за обрана не са хвърлени пари на вятъра“, категоричен бе Каракачанов и е доволен, че депутатите в Комисията по отбрана го разбират. Не само че не са харчени много пари, а сме работили със средствата, които имаме, увери силовият министър.

Основните проекти и обществени поръчки, за които били похарчени средства от Министерството на отбраната в края на миналата година, били за облекла на военнослужещите, горивата, поддръжката на комуникационните и информационни системи на летищата, логистичната транспортна дейност, за ремонта на МиГ-29 и Су-25, като са платени само мита, за ремонт на Спартаните, за ремонт на кораби на военноморския флот, за силите за специални операции, за нуждите на танковите формирования и други.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Връщаме си Йоско Костинбродския от Гърция за трети път (ВИДЕО)

Гърция предаде издирвания Йоско Костинбродския на българските власти, съобщи МВР. Днес в 10:00 часа на ГКПП-„Кулата“ задържаният в Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов бе предаден на българските съдебни власти, след което бе конвоиран до затвора в София. Йосиф Йосифов е задържан от гръцките власти през юни 2020 […]