Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Меркел: Неваксинираните имат дълг към обществото и трябва да го разберат

Снимка: архив EPA / News24sofia.eu

Хората, които все още не са ваксинирани, докато четвъртата вълна от пандемията на коронавирус се засилва в Германия, трябва да разберат, че имат дълг към останалата част от обществото да защитават другите, каза канцлерът Ангела Меркел, съобщава „Ройтерс“. 

Меркел, изказвайки се по покана на премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн на азиатско-тихоокеанска бизнес среща на върха, каза, че задачата на политиците е да аргументират сериозните интервенции, като бъдат честни с обществеността.

Броят на случаите на коронавирус в цяла Европа нарасна през последните седмици, като експертите се притесняват, че здравните системи рискуват отново да бъдат претоварени, отчасти защото неваксинираните все още разпространяват болестта сред по-възрастните и по-уязвими.

Трябва да изясним, че имам право да се ваксинирам и това е голямо богатство, огромно постижение на науката и технологиите„, каза Меркел по видео връзка. „Но аз също имам определено задължение да допринеса за защитата на обществото.“

Докато много от неваксинираните са във възрастови групи, които статистически вероятно ще са по-малко тежки случаи на COVID-19, те могат да предадат вируса на възрастни хора с по-слаба имунна система, които след това могат да се окажат в интензивно лечение дори с ваксинация.

Меркел, която беше интервюирана от президента на Microsoft Брад Смит, добави, че предизвикателствата на пандемията и изменението на климата са сходни, тъй като и двете са експоненциални процеси, чиято тежест е трудно да се разпознае в началото на кривата на растеж.

Когато видите началото на експоненциално увеличение, трябва да действате незабавно и разбирането за това какво означава експоненциално не е широко разпространено в нашите общества„, каза Меркел.

Затова и ние сме толкова безгрижни за изменението на климата – това също има експоненциален растеж и трябва да действаме в момент, когато изобщо не се вижда как ще нараснат числата„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

КНДР проведе ракетен тест

Северна Корея проведе изпитание на бойна глава на крилата...

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

Помогни си с „Помогни ми“ – мобилно приложение за жертви на насилие у дома (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=SAxvUl8XH5c Пострадалите от домашно насилие вече могат да се обръщат...

Свлачища в Индонезия отнеха живота на 18 души

Свлачища на индонезийския остров Сулавеси убиха най-малко 18 души. Други...

Столичанин попадна в ареста след агресия на пътя

Хвърлил по жена запалена цигара и я хванал за врата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img