Мехмед Дикме: Договорът за студения резерв изтича след седмица

ДПС има нужда от сериозна реформа

Views 304
0 0
Снимка/източник: „Дарик Нюз“

Намерението за отнемане на студения резерв от Доган е заявено или от хора, които или нямат никакво понятие, или са спекуланти. Отнемането се прави един седмица преди да му изтече договора. Какъв закон трябва тогава?

Това заяви пред БиТиВи бившият земеделски министър от ДПС Мехмед Дикме.

По-големият въпрос според Дикме е защо не е потърсена отговорност от представителите на държавата в ТЕЦ „Марица Изток 2“ за това, че са се отказали от студения резерв, особено на фона на тежкото финансово състояние на дружеството. 54 – 55 млн. лв. са дадени на ТЕЦ Варна в последните две години, а са могли те да отидат в държавната ТЕЦ.

Дикме посочи и че този отказ задължително се съгласува с принципала, т.е. с министъра.

Това решение не може да се вземе самостоятелно.

Мехмед Дикме смята, че партията ДПС има нужда от сериозна реформа, за да може действително българските турци и помаци да имат представителство.

Силата на ДПС е в тях, а не в Доган и народните представители. Ако искаме да имаме сериозно представителство, трябва да се търси реформа в ДПС.

Дикме потвърди информацията, че е имало 2008 г. слухове, че е стреляно по Ахмед Доган, но само службите могат да потвърдят или да отрекат това. Също така НСО трябва да даде и отговор защо се охранява една личност –

Ако е за политически убеждения аз съм съгласен да се охранява, но ако е за това, че тази личност е правила зулуми и престъпления – това означава службите да охраняват престъпници, посочи Дикме.

Развитието на настоящата политическа ситуация Дикме вижда по-скоро с оставка на цялото правителство. Той припомни думи на Борисов спрямо Сергей Станишев, под чийто прозорци са протестирали млади хора. Тогава Борисов заявил, че ако такива хора протестират срещу него, веднага би си дал оставката.

Бойко загуби най-голямата сила у нас – младите хора, те в момента са на улицата, посочи Мехмед Дикме.

Затова и според него трите оставки нямат да решат проблема, а протестът е чисто политически. Не е добре обаче и това, че Борисов показва, че е готов да се раздели с всеки в името на собственото си оцеляване.

Мехмед Дикме призова всеки и всички министри да бъдат попитани и да отговорят на въпроса дали са ходили на лични срещи с Доган или с Пеевски.

Също така Дикме призова Борисов да отговори от къде са снимките му с улов на риба и дали те не са от хижа в Централна България, където, според намека, също е имал лична среща. Макар и да каза, че това са само хипотези, Мехмед Дикме обясни, че няма нищо лошо в срещите и няма лошо да ходят да съгласуват, но защо това трябва да става тайно.

Бойко Борисов си има работно място и срещите могат да стават явно и пред обществото и така е редно, обясни Дикме.

Премиерът ще си подаде оставката, ако му позволят хората, които го дирижират – това каза Мехмед Дикме, но на въпрос кои са тези хора той не посочи имена, а обяснението – „хората с големите обществени поръчки„. Като пример той призова да се провери поръчка в Напоителни системи за възстановяване на напоителни канали за 100 млн. лв. Имало слухове, че това са фирми от обръчите.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

КНСБ иска намаляване на общата ставка на ДДС на 15%

КНСБ иска намаляване на общата ставка на ДДС на 15%. От организацията предлагат необлагаем минимум равен на МРЗ за страната, както и въвеждане на 15% данък върху доходите на физическите и юридическите лица. Според тях тази визия за данъчна система в България, би стимулирала икономическия растеж. Като аргумент от КНСБ […]