Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Единствено в News24sofia.eu! Мая Манолова през 2016-а: Обещах в черквата, че ако оздравея, няма да се занимавам с политика

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Колко струват обещанията на Мая Манолова, след като Информационна агенция News24sofia.eu припомни едно от предизборните ѝ обещания, дадено само месец преди вота на 4 април, а след това препотвърдено в първия ден след изборите?

Тогава тя гарантира, че влезе ли в парламента, първото ѝ предложение ще е да слязат депутатите от служебните коли, като самата тя също няма да ползва лимузините.

Както вече News24sofia.eu съобщи, че седмица след старта на парламента обаче тя се уреди като шеф на комисия, която сама предложи да се създаде, и така ѝ се полага мерцедес с шофьор и куп сътрудници.

Оказа се, че неизпълнението на обещанията никак не е ново за Манолова и затова припомниха хора от протестите срещу Орешарски през 2013 г., които три години по-късно – през 2016-а, когато Манолова бе избрана за омбудсман, протестираха срещу нея и я нарекоха „омбудсрам“.

Въпреки това тя остана на поста и не подаде оставката си чак до местните избори през 2019 г., през което време вземаше солидна заплата от над 7000 лв. с куп екстри. Паметливи обаче напомниха, че когато години по-рано Манолова се разболя от рак на гърдата, тя обеща, ако пребори болестта, да се оттегли от политката. За обета си пред Бог разказва самата тя в предаване на живо в ефира на Нова телевизия на 22 април 2016 г.

Ето какво казва Манолова пред Гала в „На кафе“:

„Обещах в черквата, че ако имам шанс да оздравея, ще работя за хората и няма да се занимавам повече с политика.

Обещах да бъда адвокат на народа и да съм сред хората, искам да защитавам всички. Не се отказах дори и с болестта, защото никога не съм искала някой да ми спести нещо, да ме съжалява и да не ме напада заради това, че съм болна.

Това беше на Еньовден. Отидох на обикновена профилактика и имах още куп ангажименти същия ден. Онзи ден лекарите се шегуваха, че не са виждали по-здрав човек от мен, но изведнъж лицата им застинаха. Буквално за 15 минути ми поставиха диагноза рак на гърдата. Човек изпада в шок. Излязох оттам и реших, че ми е нужно второ мнение.

В битката с рака ми помогна вярата и това беше знак, че трябва да променя живота си, и направих точно това“.

Само три години по-късно Манолова забравя обета си към Господ, както и думите си в ефир, впускайки се в битката за кмет на София и връщайки се в политиката. Днес вече отново е депутат и показва нагледно колко струват обещанията ѝ.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

Сръбските общини в Косово решават съдбата на кметовете албанци

Жителите на четири общини с преобладаващо сръбско население в...

59-годишен донор спаси три живота

Трансплантирани са черен дроб и два бъбрека

Прокуратурата разследва побой над непълнолетен в Перник

На пострадалият е причинена средна телесна повреда

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img