Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Мая Манолова: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ саботират плана за възстановяване и устойчивост. Около това мнение се обединиха Мария Капон и Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън“ пред журналисти в кулоарите на парламента.

Според Мария Капон това, което правят правителството и Томислав Дончев с плана за възстановяване и развитие, е саботаж. Ние искаме да видим кои са исканите корекции в плана, но това, което те произвеждат в момента, се нарича саботаж – българските граждани и народ да нямат достъп до тези средства, категорична бе Капон.

Според Манолова Томислав Дончев си въобразява, че наказва новоизбраните формации в парламента или евентуално бъдещо ново правителство. 

Не, той провежда наказателна акция срещу българския народ като саботира Плана за възстановяване и устойчивост и ние няма да го позволим. Българският парламент е най-високата институция и решението на парламента е задължително за правителството, независимо дали е в оставка, изтъкна Манолова.

За това тя настоя за изслушване на премиера за Плана за възстановяване и устойчивост още утре. Манолова настоя да чуе и за отговорностите по плана за възстановяване и устойчивост от правителството и той бъде внесен в срок в европейските институции.

Още следващата седмица в парламента да има голямо обсъждане на плана, в което да се включат работодатели, синдикати, браншови организации, Националното сдружение на общините за областите, засегнати от приемането на плана, предлагат от „Изправи се! Мутри вън“.

Тя настоя за публичност за огласяването на третия вариант за план за възстановяване и устойчивост. Не е редно въпросът за предоставяне на 20 млрд. лв. да бъде тайна, да бъде забулено в мистерия и да отлежават папките в нечии чекмеджета. „Изправи се мутри вън“ са гарант за това, че парите ще стигнат до всяко българско домакинство и фирма, настоя Манолова.

По думите й пропуснатите отрасли туризъм и транспорт ще бъдат включени и вместо пари за стиропор и за раздута администрация, ще има пари за иновации, които да стигнат до фирмите, които да дадат възможност за тяхното оборудване.

За това в коя пленарна зала ще бъде изслушан премиерът Бойко Борисов – решението ще се вземе днес. „Изправи се! Мутри вън!“ искат заседанията да се провеждат в старата сграда на Народното събрание, който е с надпис „Съединението прави силата“.

Манолова даде да се разбере, че всички разговори, които водят и ще води коалицията, ще бъдат публични, пред очите на хора. В задкулисни тайни и непублични разговори няма да водим, увери тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

500 социалисти са се присъединили към БСП от началото на 2024 г.

Днес на общинската конференция на БСП в Етрополе лидерът...

Агенцията за сигурност на Полша разследва проруски инициативи и медийни кампании

Полската агенция за вътрешна сигурност (ABW) съобщи в четвъртък, че е...

Шотландия обмисля да разреши асистираното самоубийство

Парламентът на Шотландия разглежда законодателство, което би позволило на...

Радан Кънев: Нови избори могат да имат непредвидими последици

На път сме да извършим непростим политически грях с...

Гръцката опозиция внесе вот на недоверие срещу Мицотакис

Във вторник гръцка опозиционна партия внесе вот на недоверие срещу...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img