Матурите и НВО остават по план

Views 9891
0 0
Снимка: Пресцентър МОН

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани и организирани от досегашния екип на министерството. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който днес пое поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

Денков увери, че през предстоящите месеци няма да има резки промени в политиките на министерството, тъй като основна задача на служебното правителство е да осигури плавен преход към следващия редовен кабинет. Новият екип в Министерството на образованието и науката (МОН) ще продължи всички полезни инициативи и ще се опита да ускори работата в няколко области с потенциал.

Министър Денков похвали работата и благодари на Красимир Вълчев и неговия екип за постигнатото през изминалите четири години и обеща пълна прозрачност и публичност на работата в МОН през следващите няколко месеца.

Може би съм единственият министър, който сдава властта на този, от когото я е поел„, каза Красимир Вълчев при предаването на поста и подчерта добрата приемственост в управлението на образователната система. Той изрази надежда, че, както и при предишния служебен мандат, проф. Денков и неговият екип ще допринесат за развитие на част от дейностите и политиките на МОН, въпреки ограничения хоризонт на мандата.

На въпрос за присъственото обучение на всички ученици и нормализацията на учебния процес, министър Денков заяви, че решение ке бъде взето след разговор с Министерство на здравеопазването и главния здравен инспектор, както и според ситуацията със развитието на епидемията у нас.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Борисов на тръгване предупреди за машинното гласуване

Задоволство от служебното правителство изрази бившият премиер Бойко Борисов при предаването на властта в сградата на Министерския съвет. „Вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравления. Много от колегите министри се познаваме добре. Направен е прекрасен избор от президента Радев за всички вас. Имаме всичките аргументи да направим едно

Read More »