Машинното гласуване – гарант за участие на българите зад граница в изборите

Views 301
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Не се ли направи стъпката машинно гласуване, ще имаме парламент, който ще бъде писан като персонален състав от премиера Бойко Борисов.

Това мнение изрази лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията.

Той бе категоричен, че машинното и електронното гласуване са нещата, които биха гарантирали участието на повече от милион наши сънародници зад граница в изборния процес.

Три пъти Народното събрание след като има законова норма за организация и провеждане на машинно гласуване го отменя в последния момент преди изборите с аргумента, че нямаме техническо време за подготовка, организация и провеждане на обществена поръчка, изтъкна Петков.

Всеки път броят на недействителните бюлетини нараства. 300 хил. невалидни бюлетини на последните парламентарни избори. Това означава 25-30 народни представители ги пренаписва химикалката на Бойко Борисов, отбеляза Румен Петков.

Сега ще започнат една серия от знайни и незнайни дейци да излизат и да обясняват как това са много милиони, как няма техническо време, как трябва да пестим парите и няма смисъл от машинното гласуване, анонсира той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бойко Борисов: Доволни държави няма да има

Всеки прави предложения, всеки се бори за повече средства, но всъщност бюджетът е по-малко. Това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов на онлайн брифинг, нарочен, за да се опровергаят слухове. Преговорите в Брюксел продължават. От изказването му стана ясно, че се предвиждат 450 млрд. евро грантове и 300 млрд. евро […]