Марешки се разтревожи от избори през март 2021 г.

Прочитания 8032
0 0
Снимка: БГНЕС

Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като „дата в срок“, президентът Радев не само умишлено пропусна някои важни детайли, но за пореден път той или някой от екипа му показва некомпетентност.

Това заяви лидерът на „Воля“ и зам.-председател на НС Веселин Марешки в своя позиция до медиите по повод изказване на държавния глава, според когото изборите трябва да бъдат на 28 март 2021г. и че това е срокът.

По думите на Марешки всяка дата от 26 март 2021г. до 26 май 2021г. също е „в срок“.

Правомощията на 44-то народно събрание приключват на 26 март следващата година. Според чл. 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Така че варианти за дати има много, подчертава Марешки.

Според „Воля“ най-добре е вотът да е на 23 май.

По думите им тази дата има няколко предимства.

Първо – тогава има празници.

Второ – времето е топло и това ще мотивира много повече хора да отидат до урните. Избирателната активност ще бъде най-важното на тези избори.

Трето – да се надяваме по това време пандемията от Ковид- 19 да е значително намаляла в сравнение със зимните месеци. Така че очакваме, при избор на толкова важна дата за държавата, разумът и прагматичността да надделеят над тясно-партийния инат, който президентът продължава да проявява, изтъкна още Марешки.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Рано било да се говори за пълно отваряне

Има готовност за отварянето на детските градини и ясли от 14 декември, ако продължи спадът на заболеваемостта от коронавирус. Иначе, според здравния министър Костадин Ангелов, е било рано да се говори за отваряне на всичко в страната от 21 декември предвид последната седмица на по-строгите мерки. От Столичната районна здравна

Read More »