Манолова се обяви за забрана на строежи в защитени зони

Прочитания 5401
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

За тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони се обяви председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри, вън“ Мая Манолова, съобщиха от партията.

Нямаме нищо общо с тази порочна сделка. Строежът на Алепу трябва да се премахне, независимо дали от стария или новия собственик. Тук сме, за да защитим обществения интерес. Виновните за поредицата нарушения, а вероятно и престъпления, трябва да бъдат наказани. Каквото и да е решението на съда, този комплекс не може да бъде изграден – просто хората няма да позволят.

Тя направи изявлението си по време на брифинг на плажа „Алепу“, където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. „подпорна стена“. Манолова обяви, че е готова с такъв законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

Тя призова новия собственик да демонтира строежа и да се откаже от всякакво изграждане на комплекс, подпорна стена, къщичка за птици или друга фантасмагория по думите на Бойко Борисов. Няма да позволим този комплекс да бъде довършен. Българското Черноморие е обезобразено, за да са удовлетворени различни търговски интереси на различни фирми и приближени до властта олигарси. На това трябва да се сложи точка, заяви Манолова.

Припомняме, че курортният комплекс „Алепу Вилидж“ вече е с нов инвеститор, след като „Главболгарстрой“ се оттегли от проекта. Строежътна ваканционното селище датира от 2007 г., като собственик на земята и инвеститор в проекта е компанията „Алепу Вилидж“ АД.

Дружеството „ГБС Турс“ ЕАД, което е носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, е продадено на частния инвеститор и строителен предприемач Стоян Василев. Сделката е финализирана и са подадени съответните документи към Търговския регистър. „ГБС Турс“ вече се казва „Блек сий фемили резидънс“. Компанията остава като един от инвеститорите на ваканционното селище.

Василев е брат на активиста на формацията на Манолова – Здравко Василев от Приморско, трети в листата на „Изправи се! Мутри, вън!“ в Бургас, който обаче вече се разграничи от тази сделка.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тодор Стефанов разказва: Машинно гласуване, нова ЦИК и без ограничение за секциите в чужбина. Какво се промени в Изборния кодекс

На следващите избори в секции в страната с 300 и повече избиратели ще се гласува само с машини, броенето на гласовете и попълването на протоколите ще се заснема, а в чужбина ще могат да се откриват избирателни пунктове без ограничения. Такива промени записа Народното събрание в Изборния кодекс в четвъртък.

Read More »