Манолова пита кой допусна Караянчева да превърне НСО в политическа бухалка

Views 25659
0 0
Снимка: БГНЕС

Настояваме за незабавната оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева заради вчерашните събития в Народното събрание, както и заради публичното й изявление НСО да си свърши работата. Това обяви Мая Манолова при палатковия лагер пред Министерския съвет на брифинг на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ и представители на „Изправи се.БГ“, съобщава bTV.

По думи на Манолова Караянчева е превърнала НСО в политическа бухалка срещу мирно протестиращи граждани.

Лидерът на „Изправи се.БГ“ обвини председателката на НС, че е превърнала парламента в политическа централа, която се охранява като от частна охранителна фирма.

Манолова бе категорична, че НСО трябва да уважава правата и законните интереси на гражданите, както и да спазва политически неутралитет.

Настояваме за незабавна проверка в НСО кой е допуснал извършването на подобна политическа акция и използването на НСО за политическа употреба от Караянчева, посочи тя.

По нейни думи 12 гарда са се включили в изхвърлянето от сградата на парламента на жени и на мирно протестиращи, като 9 от тях са влачили и блъскали мирно протестиращи, а трима са снимали.

Манолова подчерта, че през вчерашния ден от „Изправи се.БГ“ са имали разрешение да участват в заседанието на комисията по енергетика, за да защитят интереса на гражданите относно високите сметки за парно и неиздължаването на надвзетите суми. Тя посочи, че съгласно правилника на Народното събрание заседанията на парламентарните комисии са открити и граждани могат да участват в тях.

По нейни думи обаче за трети път в рамките на седмица по лична заповед на „самозабравилата се Караянчева“ те не са били допуснати да участват в работата на парламентарни комисии.

Припомняме, вчера в сградата на Партийния дом майки на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до парламентарни комисии. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО.

Днес президентът Румен Радев заяви, че проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и от производството на „нефелни и лобистки закони“. Той призова за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие и контрола върху НСО. 

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ден 72: Управляващите - все така глухи за исканията на протеста

Шествие ще има отново до сградата на Европейската комисия