Манолова оглави комисията за проверка на Борисов-3

Прочитания 71978
0 0

Парламентът създаде Комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов. Искането за създаването на такава комисия е продиктувано от нашия ангажимент към избирателите, поясни Мая Манолова. Отговорът на въпроса къде са парите касае всички граждани, по думите на лидера на „Изправи се.БГ“.

Властта ставала необяснимо богата, а гражданите необяснимо бедни, изтъкна тя.

40 сектора с висок корупционен риск ще бъдат обхванати от проверката на комисията, каза Мая Манолова.

Чрез черни каси парите отивали до приближени фирми, партньори по тенис и карти. Ще покажем ценоразписа на скъпата клиентела на властта, изтъкна лидерът на Изправи се.БГ.

Схемаджиите са ясни, убедена е Мая Манолова.

Парламентът не е трибунал, парламентът ще покаже истината, подчерта тя.

Наш дълг е да извадим мръсните тайни на корумпираното управление, подчерта Манолова.

Всеки, който подаде сигнал срещу властта, ще е защитен, по мнението й.

ДПС ще подкрепи създаването на тази комисия и ще участва активно, обясни Йордан Цонев.

Според Явор Божанков от БСП едно поколение няма да може да поправи пораженията на управлението на Бойко Борисов.

Любен Дилов-син поиска тази комисия да е постоянно действаща.

Корнелия Нинова се притеснява, че едва ли за три месеца тази комисия ще се справи с огромния обем работа. Тя също е съгласна комисията да е постоянна.

Александър Ненков от ГЕРБ посочи, че партията с радост ще подкрепи предложението, защото така щяло да се види колко работа е свършена. Прие се предложението комисията да не е за ревизия, а да е за проверка. Не мина предложението на БСП за мораториум върху последните концесии на властта.

Депутатите гласуваха Maя Манолова да оглави Временната комисия за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет.

Разпределението, което другите партии направиха за комисията са:

ГЕРБ-СДС предложиха за членове Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков.

От ИНТ предложиха Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски.

БСП предложиха Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Митев.

ДПС предложиха Йордан Цонев, Адлен Шевкет.

„Демократична България“ – Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков.

От „Изправи се!Мутрин вън!“ предложиха освен Мая Манолова и Андрей Вълчев и Димитър Ушаков.

Припомняме, че на 15 април 45-ото Народното събрание бе открито в старата историческа сграда. В залата като избрани депутати присъстваха и министри от кабинета – вицепремиерът Томислав Дончев, социалният министър Деница Сачева, здравният министър Костадин Ангелов, Красен Кралев – министър на младежта и спорта и др., но не и премиерът Бойко Борисов. По-късно бе обявено, че премиерът Бойко Борисов е депозирал обаче оставката на кабинета в деловодството. Борисов събра министрите и излезе в отпуск като по този начин избегна традиционното отчитане на властта и гласуване на оставка в пленарна зала. Същият ден депутатите от 45-ото НС избраха председателите на новите парламентарни групи, както бе избран и председател на Народното събрание.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От идеята да се глобяват министри до заканата гаврата с парламента да спре

Гаврата с парламента ще спре. За това се закани Мая Манолова от парламентарната трибуна. Тя настоя Бойко Борисов да дойде в Народното събрание следващата седмица и да докладва по Плана за устойчивост и възстановяване следващата седмица. Тази седмица той не се яви, защото излезе в отпуск. Няма да скриете Борисов […]