Манолова не приема „жертвата да е министър“ на Хаджигенов

Прочитания 43296
0 0

Ние няма да прави никакви пазарлъци за подкрепа нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Не влизаме в разговори и пазарлъци с партии от статуквото. На съвместен брифинг на Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ“ и Татяна Дончева, ДВ21, изказванията на Николай Хаджигенов от тази сутрин беше разкритикувано. Татяна Дончева беше по-мека и призова да не се преекспонират изказвания, особено на неопитни в политиката хора, с каквито е пълна тяхната коалиция.

Припомняме, че Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията „Изправи се! Мутри вън“ и влизат като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание.

Очаква се ЦИК да излезе с окончателните резултатите от броенето на бюлетините, включително и преференциите.

Мая Манолова подчерта няколко пъти, че коалицията няма да влиза в договорки с ГЕРБ и ДПС, както и с партии на статуквото, това означава и с БСП.

С Николай Хаджигенов са съпредседседатели на коалицията до провеждането на парламентарните избори на 4 април, а в момента все още не е сформирана парламентарната група, не са избрани председател и говорител. Манолова заяви и че дори не е задължително адвокат Хаджигенов да е част от групата, тъй като все още не са ясни точно депутатите, но и посочи: „…дори не е задължително да бъде част от тази ПГ, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и БСП.“

Манолова иронизира позицията „да се жертва“ Хаджигенов в името на демонтажа на управлението на ГЕРБ.

Неприемлива е каквато и да е договорка за подкрепа за постове с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Това не е жертва, а решенията за участие или подкрепата за кабинет, ще се взимат в ПГ. Няма да допуснем петно върху ПГ ИСМВ с подобни „жертви“.

Казали сме ясно че разговори ще водим с ИТН и ДБ за общи действия. Казали сме ясно и какви ще бъдат първите стъпки след влизане в парламента.

Манолова заяви, че до момента не са водени никакви разговори, а когато се водят, то те ще бъдат публични.

Ще изчакаме предложението на Трифонов, за да вземем ние решение как ще процедираме, посочи Манолова.

Казали сме ясно какви ще са първите стъпки на „Изправи се.БГ“ след влизането в парламента, които изцяло отговарят на обещанията ни към избирателите – Комисията по ревизията, промени в Закона за извънредното положение за подкрепа на микропредприятията, засегнати от пандемията, Закона за частния фалит, Закона за личната помощ, Закона за колекторските фирми, Закона за публичните предприятия с цел отнемане на привилегиите на висшите държавни чиновници, и промени в Изборния кодекс, добави Манолова и каза, че ще се въведе мораториум върху назначенията и конкурсите във времето преди новото правителство.

Като позор, определи предложението на Бойко Борисов да даде назаем депутатски гласове за сформиране на правителство. Това се патент на Борисов, да дава назаем и на консигнация депутати, коментира още Мая Манолова.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Всички бизнеси да са равнопоставени искат от Българската търговско-промишлена палата

Да бъдат преразгледани ограничителните мерки за големите нехранителни магазини настояват от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщиха от БТПП. Повод за това мнение е отворено писмо до Правителството и Националния оперативен щаб от управителите на някои от големите вериги за нехранителни стоки. В него те заявиха, че не подкрепят противоепидемичните мерки

Read More »