Манолова наруши „мълчанието на агнетата“ пред бензинова колонка

News24sofia.eu

Докато хората си мълчат, управляващите си крадат

Views 30825
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Васил Димитров/

Лидерът на партия „Изправи се, България!“ Мая Манолова и екипът ѝ докараха стадо овце пред столична бензиностанция. Причината, както се изрази тя, е спекулативно надутите високите цените на бензина и дизела, с които управляващите „взели народа за стадо“.

Заради своеобразния флашмоб пред бензиностанцията пристигнаха и няколко патрулки на полицията.

На брифинг пред журналисти, даден точно пред овцете, Манолова посочи, че досегашните управляващи смятали хората за овце, които не се информират, не четат и не разбират, че цените на горивото са изкуствено завишени с левче и че хората могат да бъдат баламосвани и могат да бъдат ограбвани като тези животни.

Досегашните управляващи точно като овцете кротко си усвояваха по левче от всеки литър бензин и на това е време да се сложи точка. Овчиците разбрали и другата измама с 25-те стотинки отстъпка за литър гориво – бензиностанциите, които я ползват, продават с 25 стотинки по-скъпо, а едни 150 млн. лв. плюс още едни 150 млн. лв., дадени от правителството на четворната коалиция, отиват към големите вериги бензиностанции, отчете Манолова.

Мълчанието на агнетата“ – досегашното управление си представяло, че докато хората си мълчат, управляващите си крадат, както се изрази Манолова.

По думите ѝ левчето се разпределя във фирмата, която преработва в рафинерията на „Лукойл Нефтохим“ руския петрол и след това същата фирма го продава на бензиностанциите. Въпросната фирма купува евтино руски петрол, продава прескъпо на бензиностанциите и така печели по един лев.

Това са няколко серии управляващи. Първите серии бяха под ръководството на Борисов, който играеше мач и футбол с бившия шеф на „Лукойл Нефтохим“. Докато Борисов играеше футбол със Златев – Литаско и Лукойл не внасяха данъци в българската хазна„, отбеляза Манолова.

Тя призова служебното правителство да се заеме с цените на горивата. Възможностите действия са в няколко посоки – ревизия на рафинерията в Бургас и на фирмите, които оперират в нея. Незабавно трябва да бъдат взети мерки, за да може цените да паднат с левче надолу или държавата да преработва уралски петрол и да го продава на нормални цени на българския народ, настоя Манолова.

Народът не е стадо, народът няма да търпи. От служебния кабинет се очакват действия – да пресече схемите от газовите доставки, така и при цените на бензините и дизела„, подчерта Мая Манолова.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова възпроизведе модела „Борисов“, заяде се Манолова

Четворната коалиция, идвайки на власт, смени десетки и стотици хиляди кадри на партиен принцип, с което Нинова възпроизведе модела на Бойко Борисов. Борисов използваше своите партийни калинки, Нинова уволни едни и назначи други, верни на нея. Този модел просто трябва да бъде изкоренен. Toва заяви лидерът на партия „Изправи се,

Read More »