Манолова категорична в желанието си за кабинет, но продължи с критиките към ИТН

Views 32952
0 0
Снимка: архив БГНЕС

От изключителна важност е да бъде съставено правителство, било то и временно, което да реши проблемите, пред които е изправена България. Някои политически сили обаче проявяват инат и безотговорност. Така може да се обобщи основната теза на председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на консултациите на коалицията при президента Румен Радев.

След двата неуспешни опита на най-голямата политическа сила „Има такъв народ“ ние смятаме, че политическата безотговорност и инат не трябва да се плащат от българските граждани„, отсече Манолова.

Три големи проблема пред страната очерта Манолова – мигрантската криза, задаващата се четвърта вълна на ковид кризата, покачващите се цени на основните продукти и битови консумативи. Към тях следвало да се добави и друг настоящ проблем – пожарите и справянето с тях.

Политическите сили нямат право да проявяват нехайство. Нечестно е към гражданите да се търсят политически дивиденти, като се вкарва страната в нова предизборна кампания“, подчерта бившият омбудсман.

От най-малката парламентарна сила са разработили „подробна пътна карта“ за справяне с проблемите. Независимо обаче кому бъде връчен мандатът за съставяне на кабинет от третия път, от ИСБНИ са готови да положат всички усилия този път той да бъде успешен.

При първия мандат направихме всичко възможно, за да бъде сформирано правителство. Но едноличните решения, подхода за доминация на силата, не може да бъде прилаган„, отново отправи критики към ИТН Манолова.

Затова от коалицията настояват – разговорите за съставяне на кабинет да бъдат изцяло публични. „За да не се стига до махленски обиди за предателства и т.н.“, направи препратка към думите на Тошко Йорданов направи Манолова.

След срещата с държавния глава Мая Манолова бе лаконична пред журналисти. На въпрос дали има яснота коя парламентарна група ще получи третия мандат, тя отговори, че това е решение на президента Румен Радев.

От ИСБНИ ще настояват както за публични преговори, така и за подписано споразумение с ясна конкретика, приоритети и срокове. В евентуален нов кабинет не следва да участват и ярки политически фигури, преповтори аргумента на Христо Иванов тя и отказа да обсъжда всякакви имена.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Кацаров и екипът му обсъждат допълнителни мерки срещу COVID-19

Предложение за нощните заведения и обществени прояви