Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Манолова, Хаджигенов и Бабикян водят листите на „Изправи се! Мутри вън“ в София

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Мая Манолова, двама от Отровното трио, председателите на партиите-мандатоносител, активисти – това са водачите и хората на първите места в листите на коалицията „Изправи се! Мутри вън“.

Мая Манолова е водач на листата в столичния 23-и многомандатен избирателен район. След нея са бившият бесепар Андрей Вълчев, лидерът на „Волт“ и бивш депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев и бившият общински съветник от листата на Георги Кадиев – Войслав Тодоров. Последен е Николай Вапцаров, който председателстваше инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет на София.

Водач на листата в 24-и МИР е пиар специалистът Арман Бабикян, а в т.нар. лидерски сблъсък в 25-и МИР, където кандидати са Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Васил Божков, се включва и адвокат Николай Хаджигенов. И двамата са от инициаторите на летните протести от т.нар. Отровно трио.

Николай Хаджигенов е водач и в Пловдив, където конкуренти ще му бъдат отново Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Иванов. След него е Мария Капон от Единната народна партия (ЕНП). Мая Манолова води листата и в Стара Загора, където водач е и Слави Трифонов.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев е водач в Благоевград, а председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева води листата във Варна. И заместникът на Дончева Данаил Георгиев е кандидат за депутат.

Председателят на ЕНП Валентина Василева е втора в 25-и МИР. Лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев, който е бил депутат и от БСП, и от партията на Николай Бареков, води листата в Пловдив-област.

Водач в Пазарджик е треньорът по борба и бивш депутат от БСП Георги Мърков.

В Бургас водач е общинският съветник Живко Табаков, а във Велико Търново финансистът Юлиан Войнов. В Габрово листата води Пепа Сомлева от „Будно Габрово“, която също е общински съветник, а в Шумен – бившият местен омбудсман Иван Капралов. В Кърджали води режисьорът Максим Генчев.

В Кюстендил води кардиологът д-р Галина Тавличка, която е работила в местното COVID отделение, а в Хасково – бившият зам.-областен управител Минко Ангелов. В Смолян води Мирослав Фисински, който е бил кандидат за кмет, в Плевен – IT предприемачът Юлиян Ненчев, а в Перник – Сузана Теофилова, която е собственик на онлайн бизнес.

Най-младият водач на листа е в Русе. Станимир Бояджиев е на 26 години и е председател на Студентския съвет в Русенския университет и студент по право. Адвокат Иво Велчевски е водач в Силистра, а зам.-кметът на община Тунджа Станчо Ставрев – в Ямбол.

Даниел Петров е водачът на листата в Сливен, Марин Ичев – във Ловеч, а Юлиян Петров – във Видин (останалите кандидати вижте тук).

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Испанската полиция разби международна група за измами с медицински канабис

Испанската полиция съобщи в събота, че е ръководила международна...

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

Росен Плевнелиев: Грешка ще е Радев да направи партия

Плащаме милиарди от джоба си заради политическата нестабилност. Това...

Русия обвини СС на ООН в лицемерно осъждане на Иран

Припомни атаката срещу посолството в Дамаск

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img