Реклама

spot_img

Манолова, Хаджигенов и Бабикян водят листите на „Изправи се! Мутри вън“ в София

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Мая Манолова, двама от Отровното трио, председателите на партиите-мандатоносител, активисти – това са водачите и хората на първите места в листите на коалицията „Изправи се! Мутри вън“.

Мая Манолова е водач на листата в столичния 23-и многомандатен избирателен район. След нея са бившият бесепар Андрей Вълчев, лидерът на „Волт“ и бивш депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев и бившият общински съветник от листата на Георги Кадиев – Войслав Тодоров. Последен е Николай Вапцаров, който председателстваше инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет на София.

Водач на листата в 24-и МИР е пиар специалистът Арман Бабикян, а в т.нар. лидерски сблъсък в 25-и МИР, където кандидати са Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Васил Божков, се включва и адвокат Николай Хаджигенов. И двамата са от инициаторите на летните протести от т.нар. Отровно трио.

Николай Хаджигенов е водач и в Пловдив, където конкуренти ще му бъдат отново Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Иванов. След него е Мария Капон от Единната народна партия (ЕНП). Мая Манолова води листата и в Стара Загора, където водач е и Слави Трифонов.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев е водач в Благоевград, а председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева води листата във Варна. И заместникът на Дончева Данаил Георгиев е кандидат за депутат.

Председателят на ЕНП Валентина Василева е втора в 25-и МИР. Лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев, който е бил депутат и от БСП, и от партията на Николай Бареков, води листата в Пловдив-област.

Водач в Пазарджик е треньорът по борба и бивш депутат от БСП Георги Мърков.

В Бургас водач е общинският съветник Живко Табаков, а във Велико Търново финансистът Юлиан Войнов. В Габрово листата води Пепа Сомлева от „Будно Габрово“, която също е общински съветник, а в Шумен – бившият местен омбудсман Иван Капралов. В Кърджали води режисьорът Максим Генчев.

В Кюстендил води кардиологът д-р Галина Тавличка, която е работила в местното COVID отделение, а в Хасково – бившият зам.-областен управител Минко Ангелов. В Смолян води Мирослав Фисински, който е бил кандидат за кмет, в Плевен – IT предприемачът Юлиян Ненчев, а в Перник – Сузана Теофилова, която е собственик на онлайн бизнес.

Най-младият водач на листа е в Русе. Станимир Бояджиев е на 26 години и е председател на Студентския съвет в Русенския университет и студент по право. Адвокат Иво Велчевски е водач в Силистра, а зам.-кметът на община Тунджа Станчо Ставрев – в Ямбол.

Даниел Петров е водачът на листата в Сливен, Марин Ичев – във Ловеч, а Юлиян Петров – във Видин (останалите кандидати вижте тук).

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Изгоря къща в Смолян, няма жертви и ранени

Пожар изпепели в понеделник къща в ромската махала на...

Пловдивският митрополит Николай се оттегля от избора за патриарх

Пловдивският митрополит Николай обяви в обръщение в понеделник, че...

15 миньори са затрупани в рудник в руската Амурска област

15 миньори са затрупани в мина в руската Амурска...

За Русия безусловен отказ от ядрено оръжие е контрапродуктивна идея сега

Идеята за незабавен и безусловен отказ от ядрено оръжие...

Зеленски благодари на ЕС за допълнителните 5 млрд. евро за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски в понеделник благодари на ръководството...

ЕС договори санкциите за израелски заселници на Западния бряг

Министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС) в...

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха преговори, отново без изявления

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха минути преди 20...

България и ЕС осъждат руските избори в украински територии

Президентските избори, проведени от Русия на 15-17 март, се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-мощната ракета на SpaceX не успя да се върне на Земята

Първата част на полета е преминала успешно

Медицинският хеликоптер направи първия си тренировъчен полет

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи своя...

Мария Габриел: Българските моряци от кораба „Руен“ са освободени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Българският товарен кораб, плаващ под малтийски флаг беше отвлечен през декември

Нова кървава атака срещу Кривой Рог

Най-малко трима са убити, а други 36 са ранени

Граждани изтеглиха $40 милиона от банка в Етиопия заради системен бъг

Проблем в системата позволи на граждани да изтеглят милиони...

Русия избира президент (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

29 региона ще участват в дистанционно електронно гласуване (28 на федералната платформа и Москва самостоятелно). Общо повече от 4,7 милиона души са подали заявления за участие от 29 януари до 11 март

Финландия обмисля да блокира със закон влизането на мигранти от Русия

Финландия планира да приеме временно законодателство, което ще позволи...

Зеленски благодари на ЕС за допълнителните 5 млрд. евро за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски в понеделник благодари на ръководството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img