Макрон: Франция е ударена от варианта Делта

Нови мерки са въведени

Прочитания 2194
0 0
Френският президент Еманюел Макрон, снимка; ЕПА

Френският президент Еманюел Макрон заяви в понеделник, че страната е изправена пред „нова криза“, тъй като силно заразният вариант на коронавируса Delta продължава да се разпространява по континента.

Предвид тези обстоятелства, Макрон призова френските граждани да се ваксинират през лятото, добавяйки, че „вероятно ще трябва да помислим за задължителната ваксинация на всички френски граждани в някакъв момент„. За момента френският лидер обяви задължителни ваксинации за всички здравни работници.

Ако не предприемем действия днес, броят на случаите ще продължи да се увеличава„, подчерта Макрон, преди да продължи да обявява нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 във Франция.

Според Макрон полицейският час ще бъде възстановен във френските територии на Мартиника и остров Реюнион, докато здравните карти ще бъдат необходими за влизане в различни заведения в континентална Франция от този август. Те включват барове, ресторанти, кафенета и търговски центрове, отбеляза президентът.

Френският лидер очерта и настоящия напредък в икономическото възстановяване от пандемията, като повиши прогнозата за растеж на БВП на страната от 5% на 6% за 2021 г.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сенатът одобри кандидатурата на Байдън за шеф на агенцията за киберсигурност

Ключово назначение за вота