Любомир Стефанов: Коалицията все още е в мъглява, могат да се търсят грешки на растежа

Views 28256
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Може да се търсят грешки на растежа и коалицията протича още в мъгляв вид. Лош вкус, но вече го имаме. Това заяви политологът Любомир Стефанов пред БНТ.

Правителството въпреки логиката, оцелява, заяви той.

Проблемът е, че властта не успява да постигне синхрон в публичното си говорене. Би трябвало правителството да е наясно каква йерархия има в публичното говорене, каза Стефанов.

Любомир Стефанов не вижда в Бюджет 2022 леви цели, с които да се правят десни средства, а Кирил Петков трябвало да свали ентусиазма и да наблегне на разумността.

Според Стефанов нова лява партия е необходима, защото БСП отдавна не е реалната лява партия в България.

Петър Чолаков добави, че Кирил Петков е поел сериозен ангажимент, насочен срещу популярното мнение по отношение на ваксинацията. Петков поел ангажимент за ваксинация на българските граждани, което опроверга твърденията, че е популистки настроен спрямо ваксинацията. По отношение на енергийната криза, според Чолаков е предприета непазарна мярка с мораториума, който трудно може да издържи пазарната логика. Тук махалото се завъртя в друга посока – популистката.

Той изтъкна, че ако трябва да постави оценка на властта, то тя е смесена.

Според него доста по-обрано и пестеливо трябва да говори Кирил Петков, защото вече, след като е във властта, обещанията трябва да се спазват. Добър знак е, че министър-председателят отива в парламента за парламентарен контрол, уточни Чолаков.

Властта изпада в много капани – има газова и ковид криза, налагат мораториум и са готови щедро да раздават пари. Това са капаните, посочи той.

Съдебната реформа започна да се случва, изтъкна Чолаков и добави, че е необходим нов ляв политически проект.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Арестуваха пиян шофьор на автобус в Пловдив

Работнически автобус катастрофира на Околовръстния път в Пловдив. Инцидентът е станал на бул. „Кукленско шосе“, съобщи Нова телевизия. На връщане, когато е станало произшествието, е бил празен. По неизяснени обстоятелства шофьорът губи контрол, врязва се в разделителния остров и къса мантинели. От МВР съобщи, че зад волана е бил 51-годишен […]