Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Лорер: Не предлагаме постове преди да сглобим мнозинството

Снимка; архив БГНЕС

Правителството на господин Кирил Петков е първото, което застана зад България с дела, а не с думи„. Toва заяви министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер пред БНТ.

По думите му правителството в оставка коригирало още един дефект – кабинетът Петков успял да обясни какво иска България от Република Северна Македония. Никой няма да свърши изцяло нашата работа, но следващите български администрации трябва да следят за българските интереси, настоя Лорер.

Правителството продължава своята работа до назначаване на следващото правителство. Не ни е страх да поемаме отговорност за трудните решения, изтъкна министърът на иновациите в оставка.

Решението за изгонването на руските дипломати не е еднолично, уточни Лорер и запита как е възможно у нас да има 70 резиденти. Това е било пределно ясно за служби и институции, но никой не е посмял да защити българския национален интерес и суверенитет.

Според него твърде много се персонифицират нещата около твърденията кой ще е премиер в евентуалния нов кабинет на „Продължаваме промяната“.

Асен Василев има изключително тежка мисия и заедно с него трябва да намерим мнозинство в парламента, което не го е страх да спрем кражбите и корупцията, изтъкна Лорер.

Маските паднаха и под ръководството на Асен Василев трябва да се опитаме дали можем да убедим още няколко депутати, с които да се преборим с корупцията и кражбите„, настоя той.

Лорер добави, че ПП няма да се възползват от Виктория Василева и Елена Гунчева. Кирил Петков ще бъде активна част от управлението на промяната, но крайното решение ще бъде на Асен Василев, когато сглобява кабинета. Не търсим постове за никого преди да сме успели да сглобим управляващото мнозинство, подчерта Лорер.

ИТН са чудесни сценаристи и те се доказаха на българския шоубизнес, но кадровата политика на промяната ще я решава самата „Продължаваме промяната“. Не смятам, че има причини да взимаме съвети отвън затова кой да е премиер, каза министърът на иновациите в оставка.

Даниел Лорер очаква да бъде трудно съставянето на кабинет, но ПП не ги е страх. „По-скоро очаквам да има правителство, защото няма смисъл да правим това, с което сме се заели„, каза още той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

И във Венецуела Русия настоя за украинска следа в атентата в Crocus City Hall

Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака...

Задържаха 1,4 тона кокаин на пристанище край Стокхолм

Шведската митническа служба хвана 1,4 тона кокаин, едно от...

САЩ отричат участие в офанзивни операции и не коментират атаката на Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън многократно отказа да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img