Лорер: Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес

Views 12669
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Видяхме от поведението на „Има такъв народ“ сега, когато започнаха да представят една по-диалогична страна на тяхната формация, че на думи е едно, но на практика излиза, че те отново са с ГЕРБ и ДПС в практиката да блокират най-важните реформи, за които сме дошли… Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес„.

Това заяви пред БНР министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, който е и част от ръководството на „Продължаваме промяната“.

Тъй като прокуратурата у нас не работи, антикорупционната комисия, която трябва да се създаде, е лостът, който трябва да задвижи правораздаването. Това е ключово, но се оказа, че нямаме разбиране в ИТН при доста месеци на опити да задвижим този въпрос„, подчерта той.

Според Лорер гражданите все повече започват да разбират, че следващите избори ще са референдум за това дали искаме законова държава без кражби, или да продължим по стария път на статуквото.

Хората осъзнават стойността на изборите като вододел – дали искаме България да продължи в изключително бърз ритъм с реформите, които са закъснели с 12 години, или искаме да си продължи с партиите на статуквото и с всичко, което произтича от това„, посочи той.

Даниел Лорер каза още, че отговорността е в ръцете на президента, който трябва да избере на кого е най-подходящо да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Ние сме разписали в проектопрограмата за кабинета „Василев“ ясен график за реформите и кога трябва да се случат. Ако се намери партия в този парламент, която успее да събере парламентарно мнозинство, което да подкрепи тази програма, в този ѝ вид – това ще бъде огромна изненада за мен. Силно скептичен съм, че друга политическа сила ще успее да се справи с това„, коментира той.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Над 20 души са евакуирани от сграда в Сливен заради пожар

Общо 23-ма души бяха евакуирани от жилищна сграда заради пожар в Сливен, съобщи БТА. Двама са потърсили медицинска помощ, защото са имали наранявания от счупени стъкла. Пожарът е пламнал малко след полунощ днес в апартамент на ул. „Д-р Константин Стоилов“. Три екипа на пожарната са загасили огъня, като са спасили […]