Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Лице от списъка Петков, а и криминални участвали в протеста на МВР

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е съобщил по време на Оперативно заседание на Министерски съвет, че въпреки че правителството преговаря със синдиката на МВР, който организира протест за по-високи заплати в събота, тече организация за подготовка в цялата страна. Това обяви след заседанието на Министерски съвет началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Във връзка с организацията, която тече от синдикат „Огнеборец“ премиерът ще проведе срещи днес със самите представители на потенциално протестиращите групи и ще сподели визия за разрешаването на проблемите, каза тя.

Въпреки диалога тече организация в цялата страна от криминалнопроявени субекти, които биват стимулирани да участват в тези протести„, посочи Бориславова.

По думите й част от тях са и купувачи на гласове в различни региони, известни на органите на МВР.

За поне едно от лицата от списъка на премиера също имало данни, че съдейства за организирането на по-масови протести въпреки течащия диалог на правителството, казаха още от МС.

Относно заплахите за НИМХ, че ще спре да дава прогнозата на времето заради неразбирателство с правителство за бюджета, Лена Бориславова коментира: „Такова доказателство за неразбирателство сред обсъжданите министерства не е налице, обсъждани са програмите, проблемът е разискван в коалиционния състав и има пълно разбирателство за необходимостта от тази структурна промяна. Идеята е НИНХ да се премести от МОН в МОСВ (б.а.)„.

С решение на правителството са приети изменения на Наказателния кодекс по повод на критики от ЕС и ЕК от 2019 г. Става дума, че предишното управление и НС не са предприели мерки за актуализиране на наказанията във връзка с квалифицирани състави на компютърни престъпления и свързани с противодействие на престъпление с детска онлайн експлоатация и интелектуалната собственост. Правителството внася предложенията, за да отговори на критиките на Европа за децата, свързани с онлайн престъпления и сигурност, добави Лена Бориславова.

В заключение бе дадено обяснение защо приемането на Плана за възстановяване се отлага с месец в Брюксел, началникът на кабинета на премиера посочи, че има пълен синхрон между българското правителство и ЕК. След октомври планът бе върнат с определени технически забележки и проекти, правителството въведе изменения на залегналите проекти, за да се гарантира сигурност, че ще се усвоят средства, а няма да има забавяне, един такъв пример е по отношение на железопътната инфраструктура, поясни тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Евродепутатите осъдиха атаката на Иран срещу Израел и призоваха за санкции

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъдиха безпрецедентните...

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Георги Вулджев: Бюджетът на Асен Василев е пълна катастрофа

Георги Вулджев е завършил Националната гимназия по древни езици...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Комисията за аферите в Митниците и Асен Василев приключи работа

Комисията за аферата в Агенция "Митници" приключи дейността си....

Туризмът иска от НС да реши за наемането на хора от трети страни сега

Редица сдружения и асоциации по туризма са подали молба...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img