Липсата на комуникация на ИТН бил основният им проблем

Views 8866
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Липсата на комуникация от страна на първата политическа сила „Има такъв народ“ е основен проблем. Около това мнение се обединиха доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Според тях събитието на седмицата се очертава да се случи днес – връчването на мандата от президента Румен Радев за съставяне на кабинет на първата политическа сила, спечелила предсрочните парламентарни избори. От това ще произтекат много последици, коментираха доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков пред БНР.

След като няколко пъти експерти повдигаха темата за нуждата от диалог, стана ясно, че такъв диалог трудно се постига. „Има такъв народ“ няма политически опит и това си личи„, каза доц. д-р Александър Христов.

Според Даниел Киряков има изненада в упорството на ИТН да управляват страна, при условие, че не са абсолютен лидер на изборите (разликата им с втората политическа сила е по-малко от процент – за ПП „Има такъв народ“ са гласували 657 829, което е 24.08% и имат 65 мандата, за ГЕРБ-СДС са гласували 642 165 души, което е 23.51% и те имат 63 мандата – б.р.).

Липсата на комуникация ги поставя в позиция да събират лайкове във Фейсбук и всички нас „на тръни“ да разберем какъв ще е проектокабинета„, каза Киряков.

Почти два часа преди връчването на мандата името на юриста Петър Илиев се спряга за най-вероятното предложение за премиер от „Има такъв народ“, обявиха и двамата. Според експертите по комуникация биографията на предполагаемото предложение на ИТН е интересна. Нормално е когато е една личност, която не е била известна до този момент, името й да предизвика такива реакции. Това е чисто комуникационен проблем, смятат експертите.

Те коментираха, че политическите партии нямат полза от нови избори и засегнаха темата за политическия език.

Народняшкото отношение към избирателите и българския народ ни е завладяло повсеместно. Критичното ни мислене на моменти липсва„, каза Даниел Кряков.

Припомняме, че след като преди седмица Румен Радев проведе консултации с всички партии в 46-то Народно събрание без ГЕРБ-СДС, които отказаха да отидат с мотив, че ще бъдат опозиция, държавният глава даде време на партиите за разговори и конструиране на мнозинство. Пред „Има такъв народ“, като първа политическа сила, Румен Радев призова вариантът предсрочен вот да бъде оставен.

ИТН започнаха разговори с всички партии с изключение на ГЕРБ/СДС, като с ДПС се проведе една среща. До вчера обаче разговорите продължиха единствено с БСП, след като от „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ предупредиха, че ще дадат подкрепата си за кабинет, но не на всяка цена, а условието е да не прозира сянката на ДПС.

Вчера пък в парламента ИТН нападнаха с обвинения двама от служебните министри – Асен Василев и Кирил Петков, въпреки че именно те бяха поканени на разговори за първия проектокабинет на ИТН, който беше оттеглен още преди консултациите.

Тази сутрин от ИТН обявиха, че са готови с проектокабинет №2 и чакат мандата да им бъде връчен.

По-късно ИТН предложиха кандидатурата на юриста Пламен Николов за премиер.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Мълния предизвика горски пожар край Павел баня

Към момента няма опасност за населеното място