Лица от БСП създават ново партийно течение, Жаблянов е сред учредителите (ОБНОВЕНА)

Както вече съобщи по – рано днес Информационна агенция News24sofia.eu, че Националният съвет на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В него са привлечени и експерти, съставът е намален до 8 души, като всеки член ще отговаря за различен ресор. За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин

Прочитания 32511
1 0
Снимка: БТА/Информационна агенция News24sofia.eu

Влиятелни лица от БСП създават нов идеен проект. Сред учредителите са Велислава Дърева и бившият соцдепутат и кандидат за шеф на БСП Валери Жаблянов, съобщи репортеът на Информационна агенция News24sofia.eu.

Форумът се провежда в Националния дворец на културата.

Става дума за новото партийно течение – „Платформа – Социализъм 21 век”.

Къде се изгуби лявото в България?”, питат от новото партийно обединение.

В състава му влизат яростни противници на настоящото управление на БСП.

Ние не правим партията в партията, ние сме партията! Защото има БСП, която е на 130 години. Има и една паралелна партия – лидерска, която е на 5 години”, заяви Велислава Дърева.

Видяхме катастрофалния резултат на БСП от изборите. Всичко това остана без позиция от страна на колективните органи на партията, което е абсурдно”, заяви Валери Жаблянов.

Хората, които почувстваха, че каквито и аргументи да кажат, каквито и кандидатури да предложат, но които не са одобрени „отгоре”, остават в най-добрия случай – нечути, в редица случай санкционирани”, заяви Георги Пирински.

Както вече съобщи по – рано днес Информационна агенция News24sofia.eu, че Националният съвет на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В него са привлечени и експерти, съставът е намален до 8 души, като всеки член ще отговаря за различен ресор. За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин.

На заседанието на Националния съвет днес с мнозинство бе приет докладът на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи на БСП за предсрочните избори, съобщи пресцентърът на партията.

Беше утвърден и план за действие на левицата съобразно обобщените анализи от парламентарните избори. В плана са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Обсъдени бяха въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани. Целта е БСП да бъде силна, отговорна и идейно-ясна политическа формация, която си поставя високи цели на предстоящите парламентарни избори – да бъде партия на стабилност, принципност и последователност в политиката„, се казва в съобщението.

На заседанието бе приет и бюджета на НС на БСП за 2021г. Структура на щаба:

Председател: Кристиан Вигенин – заместник-председател на БСП

„Партийна и организационна дейност“ – Динко Желев, член на Националния съвет на БСП, дългогодишен главен експерт в отдел „Организационен“ в партията.

„Анализи, стратегии, послания“ Теодор Славев, председател на район „Студентски“ на БСП, член на Градския съвет на БСП-София.

„Коалиционна политика и местна власт“ – Атанас Зафиров – заместник-председател на БСП.

„Международна дейност“ Мирослава Гатева, член на НС на БСП, дългогодишен главен експерт в отдел „Международен“ в партията.

„Медии, Социални мрежи, ПР, предизборна реклама“ Иван Ченчев – член на НС на БСП

„Връзка с ЦИК и избирателните комисии“Вяра Емилова – секретар на НС на БСП

„Младежки инициативи“Габриел Вълков. Той е председател на Младежкото обединение на БСП-София.

„Финансова дейност“ Александър Нейчев, административен ръководител.

Предстоят още два пленума, на които Националният съвет на БСП ще подготви партията за изборите. На втория пленум (на 22 май) ще се утвърдят водачите на кандидат-депутатските листи, както и местата на гражданските кандидати и коалиционните партньори. Макар и според социалисти да е тръгнала нова процедура по номинации в партийните структури по места, водачи се очаква да се определят по волята на лидера и тясното ръководство.

На 4 април „Позитано“ 20 заложи предимно на депутати с опит за водачи на листи, като имаше само пет-шест нови лица. Сега се очаква някои от водачите да запазят местата си, но други от районите с лоши резултати – без депутат или с един мандат в голям район, да бъдат сменени.

В списъка за смяна според социалисти са водачите в Кърджали (сега Петя Михалевска), Разград (сега Таско Ерменков), Хасково (сега Велизар Енчев) и др. (кои бяха водачите и какви бяха резултатите по места вижте тук). Има критики и към резултатите в Благоевград, Враца и Смолян.

На последния пленум (на 30 май) ще бъдат утвърдени местата на другите кандидат-депутати в листите. Обикновено няма размествания в предложените от местните структури списъци, но на предишните избори „Позитано“ 20 пренареди листата в Пловдив, която бе повлияна от изключения от БСП Георги Гергов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Родители и ученици протестират пред МОН заради изпитите в 10 клас

Родители и ученици излязоха на протест пред Министерството на образованието, съобщава Нова телевизия. Причината е вчерашното решение на МОН националното външно оценяване след 10 клас да се проведе. Протестиращите обаче настояват изпитите да бъдат отменени заради липсата на достатъчно подготовка по време на онлайн обучението. Протестната проява беше предшествана от

Read More »