Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Лица от БСП създават ново партийно течение, Жаблянов е сред учредителите (ОБНОВЕНА)

Снимка: БТА/Информационна агенция News24sofia.eu

Влиятелни лица от БСП създават нов идеен проект. Сред учредителите са Велислава Дърева и бившият соцдепутат и кандидат за шеф на БСП Валери Жаблянов, съобщи репортеът на Информационна агенция News24sofia.eu.

Форумът се провежда в Националния дворец на културата.

Става дума за новото партийно течение – „Платформа – Социализъм 21 век”.

Къде се изгуби лявото в България?”, питат от новото партийно обединение.

В състава му влизат яростни противници на настоящото управление на БСП.

Ние не правим партията в партията, ние сме партията! Защото има БСП, която е на 130 години. Има и една паралелна партия – лидерска, която е на 5 години”, заяви Велислава Дърева.

Видяхме катастрофалния резултат на БСП от изборите. Всичко това остана без позиция от страна на колективните органи на партията, което е абсурдно”, заяви Валери Жаблянов.

Хората, които почувстваха, че каквито и аргументи да кажат, каквито и кандидатури да предложат, но които не са одобрени „отгоре”, остават в най-добрия случай – нечути, в редица случай санкционирани”, заяви Георги Пирински.

Както вече съобщи по – рано днес Информационна агенция News24sofia.eu, че Националният съвет на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В него са привлечени и експерти, съставът е намален до 8 души, като всеки член ще отговаря за различен ресор. За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин.

На заседанието на Националния съвет днес с мнозинство бе приет докладът на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи на БСП за предсрочните избори, съобщи пресцентърът на партията.

Беше утвърден и план за действие на левицата съобразно обобщените анализи от парламентарните избори. В плана са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Обсъдени бяха въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани. Целта е БСП да бъде силна, отговорна и идейно-ясна политическа формация, която си поставя високи цели на предстоящите парламентарни избори – да бъде партия на стабилност, принципност и последователност в политиката„, се казва в съобщението.

На заседанието бе приет и бюджета на НС на БСП за 2021г. Структура на щаба:

Председател: Кристиан Вигенин – заместник-председател на БСП

„Партийна и организационна дейност“ – Динко Желев, член на Националния съвет на БСП, дългогодишен главен експерт в отдел „Организационен“ в партията.

„Анализи, стратегии, послания“ Теодор Славев, председател на район „Студентски“ на БСП, член на Градския съвет на БСП-София.

„Коалиционна политика и местна власт“ – Атанас Зафиров – заместник-председател на БСП.

„Международна дейност“ Мирослава Гатева, член на НС на БСП, дългогодишен главен експерт в отдел „Международен“ в партията.

„Медии, Социални мрежи, ПР, предизборна реклама“ Иван Ченчев – член на НС на БСП

„Връзка с ЦИК и избирателните комисии“Вяра Емилова – секретар на НС на БСП

„Младежки инициативи“Габриел Вълков. Той е председател на Младежкото обединение на БСП-София.

„Финансова дейност“ Александър Нейчев, административен ръководител.

Предстоят още два пленума, на които Националният съвет на БСП ще подготви партията за изборите. На втория пленум (на 22 май) ще се утвърдят водачите на кандидат-депутатските листи, както и местата на гражданските кандидати и коалиционните партньори. Макар и според социалисти да е тръгнала нова процедура по номинации в партийните структури по места, водачи се очаква да се определят по волята на лидера и тясното ръководство.

На 4 април „Позитано“ 20 заложи предимно на депутати с опит за водачи на листи, като имаше само пет-шест нови лица. Сега се очаква някои от водачите да запазят местата си, но други от районите с лоши резултати – без депутат или с един мандат в голям район, да бъдат сменени.

В списъка за смяна според социалисти са водачите в Кърджали (сега Петя Михалевска), Разград (сега Таско Ерменков), Хасково (сега Велизар Енчев) и др. (кои бяха водачите и какви бяха резултатите по места вижте тук). Има критики и към резултатите в Благоевград, Враца и Смолян.

На последния пленум (на 30 май) ще бъдат утвърдени местата на другите кандидат-депутати в листите. Обикновено няма размествания в предложените от местните структури списъци, но на предишните избори „Позитано“ 20 пренареди листата в Пловдив, която бе повлияна от изключения от БСП Георги Гергов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутатите приеха на второ четене увеличаване на „Гранична полиция“

Капацитетът на "Гранична полиция" ще бъде увеличен по два...

Тръмп разполага с броени часове да плати $454 млн. по дело за измама

Доналд Тръмп разполага с броени часове, за да плати...

Пет оранжерии за марихуана разби полицията във Варненско за ден (СНИМКИ)

Сектор "Наркотици" работят без предел и разбиха пет оранжерии...

Русия ще наложи вето на резолюция за КНДР в СС на ООН

Има голяма вероятност Русия да наложи вето на резолюция...

Бандите в Хаити са убили над 1500 души от началото на годината

Насилието на банди в Хаити е причинило смъртта на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img