Лекари от „Св. Анна“ спасиха жена с коронавирус след 33 дни на командно дишане

Екип News24sofia.eu
Прочитания 98
0 0

75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред болните от COVID-19. Престоят й в Реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД, е точно 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане. И беше спасена. Изписаха я днес в добро състояние.

Зад този невероятен успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“ разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова – Началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари „Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница „Света Анна“. С моето излекуване направихте истинско чудо.“ сподели тя на раздяла.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Страшен екшън с джип на жълтите павета в София

Тежък инцидент е станал на жълтите павета в София. Това алармира пред News24sofia.eu очевидец на инцидента. По думите на читателя ни джип, който се е движил по бул. „Цар Освободител“ е поднесъл на жълтите павета и е катастрофирал. Инцидентът е станал близо до ул. Париж. По първоначална информация превозното средство […]