Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Лавров: НАТО ръководи бойните действия на Украйна

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националистическите батальони директно на земята.

Това се казва в статия, публикувана в понеделник от руския външен министър Сергей Лавров във вестник „Известия“.

По всичко личи, че инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националните батальони директно на земята. Надявам се, че сред европейците има отговорни политици, които са наясно с последствията, които носи това ,“ той каза.

В тази връзка е забележително, че никой в ​​НАТО и ЕС не упрекна командващия германските военновъздушни сили Инго Герхарц, който обяви необходимостта от подготовка за използване на ядрено оръжие и добави: „Путин, не се опитвайте да се състезавате с нас. Мълчанието на Европа предполага, че тя самодоволно забравя за ролята на Германия в нейната история„, добави министърът.

Лавров смята, че украинският режим губи на бойното поле и затова иска да демонизира Руската федерация в очите на международната общност.

Губейки на бойното поле, украинският режим и неговите западни покровители не се пренебрегват да организират драматизации „на кръв“, за да демонизират страната ни в международното обществено мнение. Вече имаше Буча, Мариупол, Краматорск, Кременчуг. За подготовката на нови инсценирани инциденти редовно с факти в ръка, предупреждава руското министерство на отбраната“, каза той.

Руският външен министър призова Запада да се върне от света на илюзиите на земята, постановката няма да проработи, колкото и да продължават.

Колективният Запад трябваше да се върне на земята от света на илюзиите. Инсценировките, колкото и да продължават, няма да проработят. Време е да играем честно, не според правилата за измама, а на базата на международното право„, каза той казах.

Според министъра, колкото по-рано всички осъзнаят, че „безалтернативността на обективните исторически процеси на формирането на многополюсен свят, основан на зачитането на принципа на суверенното равенство на държавите, основополагащ за Устава на ООН и целия световен ред, толкова по-добре.“

„Ако членовете на западния Алианс не знаят как да живеят според този принцип, не са готови да изградят една наистина универсална архитектура на еднаква сигурност и сътрудничество, тогава нека оставят всички останали на мира, нека спрат да навлизат насила в лагера си със заплахи и изнудване на тези, които искат да живеят според акъла си, нека всъщност признаят правото на свобода на избора на независимите уважаващи себе си държави. Това е демокрацията – на практика, а не разиграна на крива политическа сцена„, подчерта Лавров.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Трима пострадаха при катастрофа край Добрич

Катастрофа е станала на пътя между Добрич и Варна,...

Ексклузивно в News24sofia.eu! Петя Банкова се сдоби с второ обвинение – за принуда

На Петя Банкова й е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Удължава се забраната за износ на инсулин с още месец

Удължава се забраната за износ на инсулин с още...

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img