Латвия скъса няколко споразумения с Русия

News24sofia.eu

Решение на Прибалтийската държава

Views 2442
0 0

Латвия е преустановила действието на няколко споразумения с Русия в областта на икономиката, науката, културата и т.н., се посочва в доклад на латвийското външно министерство, публикуван на портала Latvijas Vestnesis, където са публикувани правните актове на страната.

Министерството информира, че от 1 август е спряло действието на споразуменията за създаване на междуправителствена комисия за икономическо, научно-техническо, хуманитарно и културно сътрудничество и за икономическо сътрудничество, подписани през 2006 г. Причината за отстраняването не е уточнена.

Освен това Министерството на външните работи посочи, че е спряло действието на споразумението за улесняване на взаимното пътуване на жителите на граничните територии. Рига обяви намерението си да направи това по-рано, като се позова на факта, че е станало невъзможно да се издават визи, тъй като Русия е затворила латвийското консулство в Псков.

Москва изтъква, че е взела това решение „въз основа на принципа на реципрочност“ и защото балтийската страна е оказала „военна помощ на киевския режим и е прикривала престъпленията на украинските националисти срещу цивилното население в Донбас и Украйна„.

Споразумението е в сила от 2010 г.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ердоган лети до Сочи за среща с Путин

Разговори между президентите на Русия и Турция