Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кючюк: Кой е Кирил Петков, за да поставя условия на ДПС?

Никой няма право да се намесва във вътрешната политика на България. Остана усещането, че решението за изгонването на руските дипломати не се знае от кого е взето.

Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк пред БНТ.

Припомняме, изненадващо се оказа съобщението от 28 юни 2022 г. на премиера Кирил Петков за изгонване на 70 руски дипломати и за президента, и за коалиционните партньори на ПП – БСП и ДБ, макар и вторите да го подкрепиха.

На следващия ден в Народното събрание стана ясно, че депутатите от ПП не са били уведомени, а от ИТН заявиха, че това е солова акция и хрумка на премиера Петков. Съмнение изразиха и от ГЕРБ/СДС. От „Възраждане“ пък по този повод поискаха процедура по запрещение на Кирил Петков.

След това бившият премиер Бойко Борисов каза, че подкрепя премиера в оставка Кирил Петков за руските дипломати и посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Това стана след като руският дипломат си позволи да заплашва страната ни със скъсване на дипломатическите отношения и да поставя ултиматум.

Според него ПП създават напрежение с политическо говорене. Имам усещането, че живеем в два разказа – за борбата на доброто срещу лошото и разказът за Европа, каза евродепутатът.

Кой е Кирил Петков, за да поставя условия на ДПС? ДПС казва ли на „Продължаваме промяната“ на кой ред и до кого да сяда, запита Кючюк.

ДПС остава твърдо в опозиция и с кандидат за премиер Асен Василев. Рейтингът на премиера се сгромоляса 4 пъти в сравнение с преди 6 месеца. Кирил Петков се сгромоляса както се сгромоляса Бойко Борисов след 12 години управление, посочи Кючюк.

ДПС не са затворени като партия и начин на мислене, но трябва да се води диалог, а не война с опонента си. Когато дойде някои на власт, можем да правим три път избори, но когато някои се е провалил и сгромолясал не можем да правим избори, така ли?, запита Кючюк.

Сега, когато има определен видим провал и трябва да слезе правителството от управлението, не трябва да има избори. Нека суверенът да реши, настоя евродепутатът от ДПС.

По думите му всяка една намеса във вътрешните работи на една държава, трябва да бъде санкционирано – в рамките на закона и в рамките на нормалното. Така трябва да се действа, когато има нарушение на националния суверенитет на България, но да не се вкарва реториката в предизборна кампания.

Надявам се и тази предизборна кампания да не се води на плоскостта на говоренето, а за едно политическо сътрудничество, настоя Кючюк.

ДПС са готови да платят цената затова да бъдат на страната на правото и на високите демократични стандарти. Големият проблем е как да направим така, че организациите, които са и наши да работят и за международния ред, и за българските граждани.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Авиокомпании променят маршрутите си след израелската атака срещу Иран

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се...

Цената на краставиците тръгна стръмно надолу, картофите – нагоре

Разнопосочни са цените на основните хранителни стоки, плодове и...

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Кръвната проба потвърди, че фолк певицата Дебора е шофирала пияна

Резултатите от кръвната проба на фолк певицата Дебора потвърждават,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img