Купуваме руски газ само ако не подсигурим достатъчно евтин друг

Views 2773
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

Правителството ще възобнови преговорите с „Газпром“, само ако не бъдат покрити нуждите на страната от други доставчици и то на добра цена.

Това отговори на въпрос енергийният министър Росен Христов след срещата между президента Румен Радев и представители на правителството и изпълнителния директор на компанията „Авакс“, строяща интерконектора между България и Гърция.

Това дали ще купуваме газ от „Газпром“ зависи от това, дали всички нужди на страната ще бъдат покрити от други доставчици. Това също е свързано и с пускането на интерконектора (с Гърция). Изчаквахме да видим какво се случва с интерконектора, да сме сигурни, че ще бъде пуснат в експлоатация от 1 октомври. Сега ще направим разчетите си какви количества са необходими и какви количества можем да доставим, като от това ще зависи дали преговаряме с „Газпром“ или не„, каза Христов.

От първостепенно значение също така е и цената на евентуално договорения газ, подчерта шефът на енергийното ведомство, тъй като винаги страната ни би могла да купи нужните количества, но въпросът бил на каква цена.

Всички трябва да помислят добре дали е по-добре да имаме евтин газ или скъп газ. Защото когато договаряме количества, ние гледаме и цената. Защото ако цената е 3 пъти по-висока, всички хора в страната, не само тези, които протестират, готови ли са да купуват скъпия газ. Защото такъв газ можем да осигурим в неограничени количества.“

Гъвкавост. Това очерта като ключово условие за договаряне на добра цена на синьото гориво Росен Христов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Разследване на Николай Караколев: Шефът на БАБХ Христо Даскалов купил къща 20 пъти под пазарната цена (ВИДЕО)

Вижте още от разследването на Николай Караколев във видеото: