Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Крум Зарков: Сега е моментът да поставим темата „Шенген“

Не може да има представители на БСП в служебния кабинет, но може да има хора от политически сили, които с тяхната експертиза да допринесат. Член съм на БСП и ще остана такъв. Това коментира пред бТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод напрежението между социалистическата партия и служебното правителство, респективно президента Румен Радев. Вчера на Националния съвет на БСП дори се очакваше тримата служебни министри да бъдат изключени от партията, това не се случи, но пък тримата – Явор Гечев, Крум Зарков и Весела Лечева – не влязоха като част от листите на БСП за предсрочните избори.

Кризи в страната има, смята Зарков. По думите му „министрите не трябва да се тръшкат, а да положат усилия да ги решат„. „Трябва да направим така, че следващия парламент да влезе с летящ старт и да започне да работи„, посочи той.

Рокади в сектор „Правосъдие“ няма да има. Аз поех министерството, запазих голяма част от екипа, има много закони, за да получим средствата по Плана за възстановяване и устойчивост„.

Шенген е темата, по която може да се направи пробив без работещ парламент. Сега е моментът България да постави участието и правото си да бъде пълноправен участник, в края на септември ще има проверка, има известно изоставане, но в тези няколко месеца може да се убедят европейските партньори и да имаме сили да си поставим исканията пред страните, които не ни допускат„, поясни правосъдният министър.

Припомняме, че от години се утвърждава тезата, че страната ни е изпълнила условията за приемане в Шенгенското пространство. Това обаче не се случва, а в последния месец бе изтъкнато като причина нередностите при контрола на границата с Турция.

Крум Зарков има разработен план за работа като служебен министър. Относно провеждането на изборите през октомври той посочи, че България ще се яви, без да е разбъркала Изборния кодекс. „Ще бъдат взети всички гаранции да не се опорочава вотът„, добави Зарков. Като депутат в 47-то НС Крум Зарков беше единственият от социалистите, които се противопоставиха на връщането на хартиената бюлетина като начин на гласуване при опита на БСП да прокара промените.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

CNN: САЩ няма да участват в евентуална атака срещу Иран

След въздушния удар на Иран по израелска територия, експерти...

Задържаният за стрелба в София се целил в гарги

Това обяснил самият той пред полицията

Мъж, обвинен в убийство във Великобритания, искал да убие още хора

Мароканец, обвинен в убийство на пенсионер "в името на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img