Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Крум Зарков се захваща с нов затвор, Плана и наказателните процедури

Снимка; архив БГНЕС

Новият служебен правосъден министър Крум Зарков получи ключа за държавния печат към Министерство на правосъдието от бившия ресорен министър Надежда Йорданова. На брифинг пред журналисти Надежда Йорданова пожела на Зарков да използва ключа върху актове, които придвижват по-напред към правовата държава и признак на добро управленско решение в национален интерес.

Снимка: архив БГНЕС

Аз имах честта да поставя държавния печат върху няколко закона на 47-о Народно събрание от особена важност – този за закриване на специализираното правосъдие, този за даване на повече самостоятелност на европейските делегирани прокурори и този, който осигури на българското общество единна информационна среда за запорите на коли, земеделска техника и други движими вещи„, обясни Йорданова.

Тя оставя на бюрото на новия служебен правосъден министър 20 проекта на нормативни актове в различна степен на готовност, включително и тези по Плана за възстановяване и устойчивост. Надежда Йорданова очаква Крум Зарков и неговият екип да бъдат успешен тандем.

Служебният правосъден министър Крум Зарков увери, че неговият екип поема духа на приемственост на досегашния правосъден министър, за да осигурят спокойствие на администрацията, работа по законопроектите, за да се осигури възможно най-бърз достъп на България до средствата от Плана за възстановяване и да се предотвратят наказателните процедури там, където са започнали.

Зарков ще продължи работата по Националната стратегия на правосъдието. Важно е да се каже, че трябва да се деблокира процеса по строежа на нов затвор, за да не изгубим средствата, които можем да се възползваме по линия на норвежкия механизъм. Друг приоритет пред Крум Зарков ще бъде законопроектът за съдебната власт и който осигурява самостоятелна администрация на европейските делегирани прокурори. Един от нашите приоритети ще бъде заедно с целия ВСС и целия МС да осигурим приложението на закона и европейските делегирани прокурори да придобият собствена администрация и свобода на действие, за да могат да бъдат максимално ефективни.

Освен това служебният правосъден министър ще продължи работата по поставяне на условията на Съвета за криминологични изследвания към Министерство на правосъдието, за да може борбата срещу престъпността да мине от сферата на популизма в сферата на ефективността.

Крум Зарков ще се води по принципите на Надежда Йорданова – в дух на приемственост, като се надява да надгради нейните постижения.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

40 дни от кончината на патриарх Неофит

Главата на БПЦ почина на 13 март на 78-годишна възраст

Трима младежи са ограбили непълнолетни в столичния парк „Борисова градина“

Софийската районна прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение "Надзор...

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img