Крум Зарков: БСП ще катастрофира, ако се яви още веднъж на избори с Нинова начело

Views 21868
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Неминуема катастрофа за БСП, ако партията отново се яви на избори, предвождана от Корнелия Нинова. Това прогнозира пред bTV депутатът от „столетницата“ и един от основните опоненти на Нинова, все още неизключени от партията, Крум Зарков.

БСП е в лоша кондиция. Времето за действия изтича. Изборите чукат на вратата. И ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то катастрофата е неизбежна„, каза той.

Зарков очерта няколко причини за електоралния срив на БСП. „Първият фактор е, че БСП продължава да отказва да види истинските причини за изборната загуба на няколко пъти през миналата година и разчиташе да се закрепи чрез властта. Причините са политически и личностни в БСП и не можем да ги изгладим, като влезем във властта и назначим някого тук-там. Няма и в историята случай партия да влезе във властта като младши партньор и да излезе печеливша„.

БСП не е създадена преди 131 години, за да има роля на подпирачка. Тя не може да живее в тази роля много дълго и трябва бързо да намери ролята си на голяма, лява, прогресивна партия, която моделира публичния живот управлявайки страната или бидейки основната опозиция„, подчерта народният представител.

От базисно значение е БСП да постави ясно исканията си, когато бъде потърсена от „Продължаваме промяната“ в опитите за съставяне на нов кабинет при завъртането на рулетката с мандатите, посочи той.

Сега, когато започва новата процедура, всичко започва отначало, включително преговорите, това, което БСП иска. И тук БСП не може да си позволи да изглежда като готова на всичко партия, само и само да се закрепи във властта. Те си изтриха, във всички аспекти, т.нар. червени линии, но тук е моментът БСП да постави това, което е най-важното за нея. Трябва да постави въпроса, че едно следващо правителство трябва да постави много сериозно въпроса за данъчната система, за преразпределението на благата. Защото една лява, социалистическа политика не е просто едно патерналистко даване на пари, това е една дълбока обща система за преразпределяне на благата„.

По думите на Зарков начинът „столетницата“ да излезе от тупика, в който е изпаднала, е консолидация на цялата партия чрез смяна на ръководството. „Трябва много бързо да бъде насрочен конгрес, около отбелязването на годишнината на партията на Бузлуджа е добър момент този конгрес да избере временно ръководство. Естествено, че сега не можем да провеждаме преки избори за председател, но и това ще дойде. Това временно ръководство да преведе партията през изборен период, като след това проведем избори, на които се надявам да се явят много хора с различни идеи и да се проведе дебат.“

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Няма да има неувеличена пенсия през юли, уверява Хасан Адемов

Въпреки апокалиптичните приказки на лидери на партии и министри, че Народното събрание умишлено задържа приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО, комисията по бюджет и финанси ги прие на второ четене. Това заяви пред БНТ Хасан Адемов от ДПС. Той увери, че още с юлските пенсии българските пенсионери ще получат […]