Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Крум Зарков: БСП ще катастрофира, ако се яви още веднъж на избори с Нинова начело

Снимка; архив БГНЕС

Неминуема катастрофа за БСП, ако партията отново се яви на избори, предвождана от Корнелия Нинова. Това прогнозира пред bTV депутатът от „столетницата“ и един от основните опоненти на Нинова, все още неизключени от партията, Крум Зарков.

БСП е в лоша кондиция. Времето за действия изтича. Изборите чукат на вратата. И ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то катастрофата е неизбежна„, каза той.

Зарков очерта няколко причини за електоралния срив на БСП. „Първият фактор е, че БСП продължава да отказва да види истинските причини за изборната загуба на няколко пъти през миналата година и разчиташе да се закрепи чрез властта. Причините са политически и личностни в БСП и не можем да ги изгладим, като влезем във властта и назначим някого тук-там. Няма и в историята случай партия да влезе във властта като младши партньор и да излезе печеливша„.

БСП не е създадена преди 131 години, за да има роля на подпирачка. Тя не може да живее в тази роля много дълго и трябва бързо да намери ролята си на голяма, лява, прогресивна партия, която моделира публичния живот управлявайки страната или бидейки основната опозиция„, подчерта народният представител.

От базисно значение е БСП да постави ясно исканията си, когато бъде потърсена от „Продължаваме промяната“ в опитите за съставяне на нов кабинет при завъртането на рулетката с мандатите, посочи той.

Сега, когато започва новата процедура, всичко започва отначало, включително преговорите, това, което БСП иска. И тук БСП не може да си позволи да изглежда като готова на всичко партия, само и само да се закрепи във властта. Те си изтриха, във всички аспекти, т.нар. червени линии, но тук е моментът БСП да постави това, което е най-важното за нея. Трябва да постави въпроса, че едно следващо правителство трябва да постави много сериозно въпроса за данъчната система, за преразпределението на благата. Защото една лява, социалистическа политика не е просто едно патерналистко даване на пари, това е една дълбока обща система за преразпределяне на благата„.

По думите на Зарков начинът „столетницата“ да излезе от тупика, в който е изпаднала, е консолидация на цялата партия чрез смяна на ръководството. „Трябва много бързо да бъде насрочен конгрес, около отбелязването на годишнината на партията на Бузлуджа е добър момент този конгрес да избере временно ръководство. Естествено, че сега не можем да провеждаме преки избори за председател, но и това ще дойде. Това временно ръководство да преведе партията през изборен период, като след това проведем избори, на които се надявам да се явят много хора с различни идеи и да се проведе дебат.“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира (ВИДЕО)

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

Депутатите не знаят къде е докладът за „Боташ“ и защо го няма

Докладът не е бил внесен, според Росен Желязков

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край

Руски свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край, съобщи...

Иван Гешев вижда връзка между акцията в Митниците и смяната на главсека на МВР (ВИДЕО)

Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който...

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Христо Грозев се страхува да се върне в България

Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне...

Медведчук: Заради Зеленски Украйна продължава да губи територии

Продължаването на сегашния курс от украинския президент Володимир Зеленски...

Ангел Кунчев: 70 случая на коклюш от началото на годината

Случаите на коклюш в България от началото на годината...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img