Кристалина Георгиева запазва доверие в МВФ и пак ще бори глобалните предизвикателства

Прочитания 4289
0 0
Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че отново ще се фокусира към сериозните глобални предизвикателства, съобщава „Ройтерс“.

Тя изрази позицията си, след като изпълнителният съвет на МВФ счете за необосновани твърденията, че като главен изпълнителен директор в Световната банка българката е била замесена в манипулиране на данни за доклада „Да правиш бизнес“(Doing Business) от 2018 г. в полза на Китай.

Имаме да се борим с тежки проблеми и е необходимо институцията да заеме твърда позиция в служба на членовете си, подчерта Георгиева. Тя съобщи, че възнамерява да се срещне със служителите на Фонда следващия понеделник – след първата седмица от годишните срещи на МВФ и Световната банка.

Георгиева изрази опасенията си, че задълбочаващото се разминаване между икономическото представяне на развитите и развиващите се икономики може да застраши световното възстановяване от пандемията от коронавирус.

На въпрос дали доверието в МВФ е пострадало от сагата около доклада, директорът на Фонда подчерта, че предполагаемото манипулиране на данни е свързано с конкретен продукт на Световната банка – класацията „Да правиш бизнес“ (Doing Business), към която и в миналото са отправяни критики. Георгиева бе категорична, че има „абсолютно пълно доверие“ в достоверността на данните на МВФ.

Мисля, че ще бъдем съдени по работата ни като цяло, отбеляза тя. По нейни думи отговорът, получен за публикувания вчера доклад „Световни икономически перспективи“ и ангажиментите й към организации на гражданското общество и представители на правителствата отразяват факта, че се запазва „силната, изграждана с десетилетия основа на доверието“ в МВФ.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожар избухна в COVID отделение в Русе

Пожар избухна в COVID отделение в болница в Русе. Инцидентът е станал около 4.00 часа тази сутрин в една от стаите на лечебното заведение. От болницата обясниха, че пациентка е махнала кислородната си маска и е взела запалка, за да търси нещо до леглото си. Поради изключителната наситеност с кислород в […]