Кристалина Георгиева: Световната икономика се възстановява ударно, но има рискове

Екип News24sofia.eu

Виждаме възстановяване на много скорости…

Прочитания 12826
0 0

Икономиката в световен мащаб се възстановява ударно след пандемията, но опасностите и несигурността по отношение на прогнозите остават.

Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд – Кристалина Георгиева, седмица преди началото на Пролетната сесия на фонда, съобщи БНТ. В сесията ще участват лидери от 190-те държави, членуващи в организацията.

Причините за подобряването на прогнозите са две – икономическите стимули, които отделните държави разработиха, и ваксинационните стратегии, поясни Георгиева.

Същевременно тя предупреди, че твърде бързият растеж крие и рискове – неравнопоставеният достъп до ваксини и новите щамове на вируса са сред основните причини за това.

Всъщност виждаме възстановяване на много скорости, което се задвижва от два двигателя – Съединените щати и Китай. Има малка група държави, при които брутният вътрешен продукт ще е по-висок от този преди кризата. Но това са изключения, а не обща тенденция. – посочи Кристалина Георгиева.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Може да гласувате машинно и с ръкавици

В изборния ден на машините за гласуване ще бъдат поставени пана за поверителност от двете й страни, така че да се запази тайната на вота, а машината трябва да бъде ориентирана с екран към избирателя. Toва заяви председателят на обществения съвет към ЦИК Росица Матева в сутрешния блок на БНТ. […]