Кристалина Георгиева ще посети Китай в края на март

Екип на News24sofia.eu

Ще изнесе реч и ще участва в редица събития

Views 1493
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще пътува до Китай от 24 до 30 март, съобщи „Ройтерс“ в петък.

Георгиева ще изнесе основна реч на Китайския форум за развитие в Пекин на 26 март и ще говори на годишната конференция на форума Боао за Азия на 30 март в град Боао в град Цюнхай, провинция Хайнан, казаха източниците, като помолиха да не да бъдат идентифицирани.

Тя също така ще участва в редица съпътстващи събития и двустранни срещи с властите, докато е там.

Припомняме, че посещението идва точно след като новият ръководен екип на Китай встъпи в длъжност след парламентарна конференция по-рано този месец, включително новият премиер Ли Цян и вицепремиерът Хе Лифенг, които замениха Лю Хе като висш икономически служител на Китай.

Георгиева оказва натиск върху Китай да участва по-пълноценно в предоставянето на облекчаване на дълга на страни в затруднение, които са взели големи заеми от Пекин. Тя организира кръгла маса за суверенния дълг, която включваше китайски служители в кулоарите на срещата на финансовите лидери на Г-20 в Индия през февруари.

По-късно Китай се съгласи да предостави специфични финансови гаранции на Шри Ланка, които се очаква да отключат програма за спасяване на МВФ на стойност 2,9 милиарда долара за закъсалата островна страна. Но остава неясно дали Пекин ще разшири подобни гаранции и намаления на главницата на дълга на други страни в затруднено положение, включително Замбия.

Китай настоява банките за развитие също да участват, искане, на което се противопоставят Световната банка, Съединените щати и други богати и развиващи се страни.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

КНДР преброи 800 000 желаещи да се бият срещу САЩ

Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили или се записват отново в националната армия, за да се бият срещу Съединените щати, съобщи в събота „Ройтерс“, като цитира държавни медии. Около 800 000 студенти и работници само в петък в цялата страна изразиха желание да се запишат или […]