Край на ремонтите по АМ „Тракия“ за това лято

Прочитания 2884
0 0

Утре, 22 юли, пускат движението в платното за София в ремонтирания участък от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, съобщават от Пътната агенция.

Това ще се случи след 14.00 часа.

С това завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

От АПИ съобщават, че с ремонта на 23-километровия участък е приключило започналото през октомври 2020 г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г.

Припомняме, че на 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в същата отсечка. В края на април тази година завърши ремонтът на 16,5 км между връзката с АМ „Марица“ и п. в. „Чирпан – Изток“, а през миналата година – на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“.

От АПИ поясняват, че трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10-годишно дете подкара кола в Шумен и се блъсна в кооперация

10-годишно дете подкара кола в Шумен и се блъсна в стена на жилищна сграда. Ударът не е бил силен и детето не е пострадало, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Катастрофата е станала на 17 юли около 21.00 часа. Собственикът на колата бил на гости с майката на детето […]