Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Красимир Янков призова Корнелия Нинова за…

Красимир Янков

БСП има нужда от промяна в политиката. В БСП не се ползва експертно мнение, малко силово се налагат готови решения. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Красимир Янков.

Според него след промените в БСП председателят не трябва да има възможност да налага свои решения на партията като излизането от парламента. Националният съвет влезе във функция, отхвърли вниманието от една подписка.

Председателят, ръководителят е отговорен за това какви са отношенията в един колектив. Аз съм против да се квалифицират отделни членове на БСП, когато се говорят неистини, трябва да се обявяват истини. Подаден е отчет за 2019 г. с подписа на Нинова, който не е приет на решение на Националния съвет. Законодателят е казал как могат да се разходват средства на партии. По отношение на целесъобразността имаме право на детайлен разход, уточни Янков.

Призовавам Нинова в кратки срокове да свика заседание, заяви депутатът. 

Истината за финансовото състояние на БСП е много по-тревожна, смята той.

Подаден е отчет за 2019-а година, в който с подписа на Корнелия Нинова, е ясно, че близо 5 млн. и 300 хил. лева са задълженията ни, а от края на 2019-та досега БСП няма приходи. Учудващо е как е подаден отчета пред Сметната палата, след като преди това няма решение на Националния съвет на партията„, попита той.

Депутатът настоя в най-кратки срокове Корнелия Нинова да свика ново заседание на Националния съвет на партията, който да избере комисия, която да провери откъде са се натрупали тези задължения.

Янков призна, че още преди 6 месеца е обявил намеренията си да се кандидатира за поста. Това е станало след като Корнелия Нинова подаде оставка.

А това бе един политически ход, който озадачава, защото тя си оттегли оставката„, допълни депутатът.

Според него през уикенда Националният съвет на БСП си е влязъл във функциите и е спрял стремежите на Нинова да управлява партията еднолично.

Отхвърлихме предложението й за една подписка срещу ГЕРБ, което щеше да отвлече вниманието ни от парламентарния живот, да изкара народните представители отново от Народното събрание „, обяви Янков.

Той настоя БСП да се съсредоточи в две посоки – уличаване на недъзите на това управление и коригирането му, и втората е предлагането на решения, които са различни от тези на управляващите, но са по-добри.

Според мен енергията трябва да се съсредоточи в това да бъдем по-единни, защото сега има раздори, създадени от председателката на партията„, посочи кандидатът за лидер на БСП.

Той внимателно гледа на твърдението, че всички разигравания в БСП са в полза на ГЕРБ. Националният съвет съкрати срока за избор на ръководство. Гледам много сериозно на това някой иска ли да удължи кампанията за избор на ръководството. 

Реши се да има вот на недоверие заради корупция. Юли ще се внесе вота на недоверие. Решението на Националното ръководство е преди лятото. Функцията на БСП разглеждаме в 2 основни посоки – увеличаване на недъзите на това управление и коригирането му, каза Янков.

Според него БСП трябва да се върне към традиционните си ценности, да се съсредоточи за това, че има разпад, да намери сили да постигне единство. Целта не е поста на някой от ръководителите на БСП. Целта е бъдещето на България.

БСП има капацитет да покаже готови решения, които да бъдат подкрепени и да има готовност да управлява. Първо да намери единството в партията, обобщи депутатът.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел "трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Христо Грозев се страхува да се върне в България

Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне...

Хунтата в Мали наложи цензура в медиите

Хунтата в Мали в четвъртък забрани медийното отразяване на...

Русия привика френския посланик заради коментарите на външния министър

Френският посланик в Русия Пиер Леви беше извикан в...

Италия призова Иран да „проявява здържаност“ в Близкия изток

Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img