Красен Кралев: Длъжни сме за защитим политиките от последните години

И да се борим за следващ мандат

Прочитания 10969
0 0

За следващата година Министерството на младежта и спорта е с предвиден рекорден бюджет и увеличение от над 15 млн. лв., като основната част идват от отчисленията на Българския спортен тотализатор (БСТ). Парите в тотото се увеличават, доволен е спортният министър Красен Кралев. В обширно и всестранно интервю за Дарик той прогнозира, че оборотът на тотализатора за тази година ще е около 240 млн. лева, а за следващата около 400 млн. лева.

Така българските спортни клубове ще бъдат осигурени допълнителни 6.5 млн. лв., тъй като те са хронично недофинансирани.

Отделно от БСТ ще бъдат осигурени 3,4 млн. лв., които ще бъдат инвестирани в училищната спортна инфраструктура. Същата сума отива и в Министерството на културата за подпомагане на културните дейности“, каза министърът на спорта. С отпуснати допълнително 470 000 лв. ще се увеличат пенсиите на олимпийските медалисти.

Красен Кралев допълни, че след промените в Закона за хазарта ще бъде направено увеличение и на средствата, които се предоставят от Министерството на финансите на ММС за реализирането на проекти за младежки дейности, свързани с превенция на хазартната, наркотичната и други зависимости, както и за борба с агресията сред младите.

Кралев отчете, че от 2015 г. до момента от страна на ММС са инвестирани над 17 млн. лв. в реконструкцията на 64 спортни съоръжения. „Строят се и ще продължават да се строят нови големи спортни зали с допълнителни средства отпуснати от правителството“, допълни Кралев и обеща през следващия мандат да се обърне специално внимание на изграждането и на плувните басейни. „Плуването е един от фундаменталните спортове за изграждането на здрава нация. Там сме длъжници. Разбира се, че трябва да се направят и добри стадиони, за да посрещат събития от най-висок ранг“, продължи спортният министър по отношение на инфраструктурата.

Красен Кралев коментира и предстоящите през 2021 г. парламентарни избори като заяви, че ГЕРБ са длъжни да защитят политиките, които са провеждали през последните години, затова и са длъжни да се борят за победа и още един мандат. Неговите очаквания са свързани с това. Въпреки че са били в много тежка политическа ситуация и подложени на непрекъснати атаки от опоненти, „успяхме да съхраним основното си ядро от симпатизанти“. „ГЕРБ има все още голямата подкрепа от населението и въпреки тежката ситуация сме първа политическа сила“, уверен е Кралев, въпреки че призна, че нещата след 5 месеца може да изглеждат и коренно различно.

„Има много хора, които ни вярват. Потенциалът, който все още може да ползваме е сред хората, които търсят сигурност, които усещат в нас устойчивост в прокарваните политики. Това е средното поколение като доходи и като социален статус.“ Според него основният ключ към следващия мандат ще бъде успешното справяне с пандемията.

Министър Кралев е на мнение, че пълното затваряне на държавата няма да помогне при дифузното разпространение на коронавируса в страната, което се наблюдава в момента, а пълният локдаун би имал тежки последици за психиката на хората.

Приложените в момента икономически и противоепидемични мерки са абсолютно адекватни, а недоволството сред обществото се дължи на това, че през последните 7-8 месеца опозицията е развила бясна кампания срещу усилията на правителството да се справи с кризата.

„Всички те говореха как вирусът е опит да се затворят устите на хората, да се попречи на свободата на словото, да се спрат протестите. Според тях изкуствено се завишаваше броят на болните от коронавирус. Твърдяха, че това е световна конспирация, за да се подчини населението“, коментира Кралев, според когото и е съвсем нормално „след такава яростна кампания, населението да е разделено относно мерките“.

Кралев вижда обаче, че колкото повече пандемията се разраства, толкова повече доверието в мерките, които са взели, също нараства.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Путин: Светът е изправен пред икономическа криза, невиждана от Голямата депресия

Руският президент Владимир Путин заяви на срещата на върха на Г-20, че тази година светът е изправен пред голяма икономическа криза, която може да бъде сравнима с Голямата депресия, предаде „Спутник“. Мащабът на предизвикателствата, пред които е изправено човечеството през 2020 г., е наистина безпрецедентен. Епидемията от коронавирус, глобалното блокиране и замразяването […]