КПКОНПИ иска имущество на Васил Божков за близо 280 млн. лв.

Претендират се яхта, моторна лодка, самолет и имоти

Прочитания 51896
0 0
Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество иска да отнеме незаконно придобито имущество за общо 406 547 219 лв.

В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства.

Общо 278 299 803. 33 лв. се претендират от бизнесмена Васил Божков по внесена искова молба в Софийския градски съд. Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че между 2014 . и 2020 г. е ръководел организирана престъпна група.

Иска се отнемане на моторна яхта“Wasabi 60Apex“ (пазарна стойност 41 000 лв.), моторна лодка „Brig Falcon 420“ (пазарна стойност 1 100 000 лв.) и самолет „Bombardier“ (пазарна стойност 34 000 000 лв.).

От Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на столицата, апартамент в Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в София, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, както и неджижими имоти в Париж, Франция.

Припомняме, обвиненията на Божков са общо 11 – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства – обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства.

Това обаче не му попречи да се включи в надпреварата за парламентарните избори през април. Неговата партия „Българско лято“ внесе документи за регистрация в Софийския градски съд на 13 януари.

Самият Васил Божков заяви, че може и да се кандидатира за Народното събрание, „ако партията реши“.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Разкриват във ВМА още една зала за ваксиниране

Разкриват във Военномедицинска академия (ВМА) още една зала за ваксиниране от днес. Създадена е организация, която позволява да бъдат ваксинирани по 20 души едновременно. Наблюдава се повишен интерес от страна на хората, като за последните няколко дни във ВМА са ваксинирани над 3 хиляди души. Това каза генерал-майор проф. д-р […]