Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Костадинов: Управляващите си играят с търпението на хората

Снимка: архив БГНЕС

Управляващата коалиция не предлага никаква промяна, а действа като старата власт и си играе с търпението на народа. Това мнение изрази в студиото на БНТ лидерът на най-малката парламентарна група, тази на „Възраждане“, Костадин Костадинов. От „Възраждане“ готвят нов протест срещу зеления сертификат.

По думите му правителството бави работата на комисията умишлено, като аргументът за това бил, че няма договорка за излъчване на живо на заседанията. Костадинов сподели, че е водил разговори по темата с професор Радка Аргирова, тя го уверила, че заседание скоро ще има, но това и така не се случило. В резултат на това от „Възраждане“ считат работната групата за разтурена. Новият протест няма да е насочен само срещу зеления сертификат, а за връщането на нормалния начин на живот.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира и темите за съдебната реформа и националната сигурност.

Костадин Костадинов припомни, че още в първите дни на парламента от „Възраждане“ са внесли законопроект за промени в съдебната власт, но той не е бил разгледан. За два месеца „Възраждане“ са внесли повече законопроекти от някои партии в управляващата коалиция – всички предложения на партията обаче не се приемат от властта.

По думите на Костадинов правителството е натоварено с големи очаквания. Българите са критично настроени и няма време за губене. Той сподели, че няма интерес да срине държавата, за да дойде „Възраждане“ на власт. „Търпим в името на националния интерес“, отсече лидерът на партията.

Костадинов определи като несериозен факта, че информацията, която Кирил Петков предаде на прокуратурата, не е събрана от службите, а от „Гъгул“ и медиите.

Според него няма война между парламента и прокуратурата. „Това е куклено шоу.“ Костадинов не вижда желание за промяна, а само натиск върху Иван Гешев и добави, че новата власт действа като старата, като заобикаля основния проблем. Депутатът вижда страх от прекия контакт между институциите.

Промяната не е в модела на управление, а в личностите – сменяме техния с нашия човек„, каза Костадинов. Като пример посочи случая с „Булгаргаз“.

Последната тема, която Костадинов засегна бе тази за националната сигурност. Според него няма заплаха за националната ни сигурност и не смята, че ще се стигне до конфликт между Русия и Украйна.

Като основен проблем изтъкна, че ние не можем сами да си гарантираме сигурността. Проблем ще е, ако тук дойдат сили, които не са на НАТО. Не трябва да очакваме други държави да ни пазят. Нашата национална сигурност ерозира. Загубили сме военна техника, вече нямаме и подводен флот. Армията ни има нужда от възстановяване и превъоръжаване.

Костадин Костадинов повтори тезата си, че би било хубаво, ако има референдум за членството на България в НАТО.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Кремъл предупреди шефът на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Горанов: Политическата криза ще приключи, когато политически лидер стане премиер

Политическата криза ще приключи, когато премиер стана политически лидер....

Балотаж се очертава на изборите в Словакия за президент

Петер Пелегрини и Иван Корчок са двамата кандидати

Киев под ракетна атака след 44-дневна пауза

Тази нощ руската армия е атакувала Киев с ракети...

Митничари откриха над 46 кг марихуана в камион на ГКПП Кулата

Наркотиците са били укрити в кабината на влекача

Част от Одеса е без ток след руските удари с дронове

Властите работят по отстраняването на проблема

ДПС направило всичко, за да няма избори (ВИДЕО)

От партията няма да подкрепят втори мандат

Доц. Искрен Иванов: Путин не блъфира за употребата на ядрено оръжие

Доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img