Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Костадинов променя ПВУ, кани всички партии на разговори

Снимка; Ангел Димитров, News.bg.

Най-огромното национално предателство и престъпление от години. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов определи поетия от предишното редовно правителство ангажимент по Плана за възстановяване и устойчивост за редуциране на въглеродните емисии с 40% спрямо нивата от 2019 г., което ще доведе до затваряне на редица топлоенергийни централи.

Много често се говореше в последните години, че енергийната ни независимост е свързана само с доставките на газ. Оказа се, че това въобще не е така, напротив, има един много сериозен пробив в националната сигурност, осъществен от предишното редовно правителство, от четворната коалиция. С поетите ангажименти към ЕС във връзка с ПВУ се задължава само до 3 години – до края на 2025 година, да намали своите въглеродни емисии с 40% и то при условие, че те и в момента са с 50% по-ниски от преди 10 години. Нашите опоненти в пленарна зала тълкуват това не като затваряне на ТЕЦ-овете, а като намаляване на тяхната работоспособност и капацитет. Но дали те ще останат формално да работят, няма значение. А всеки момент може да бъдат приети такива правила, които да задължат да затворим всички ТЕЦ-ове„, заяви Костадинов на брифинг в кулоарите на Народното събрание.

Заради това от „Възраждане“ са внесли в деловодството на парламента проекторешение, по силата на което да бъдат предоговорени условията по Плана за възстановяване и устойчивост. Какво в конкретика искат да предоговарят от партията – всички решения, касаещи излизането на бита на свободния пазар, тези, свръзани с декарбонизацията, премахването на императивните срокове, в които тези промени да се случат.

Само приходите на „Мариците“ от продажба на ток за тази година ще са повече като стойност отколкото общата сума по ПВУ, изчислил Костадин Костадинов.

Европейската комисия ни дава едни пари, които всъщност ще вземе от нас, за да зарежем енергийната си сигурност и да унищожим българските ТЕЦ-ове, като на всичкото отгоре ще предизвикаме и бум на безработицата.“

„Възраждане“ канят всички парламентарно представени партии, синдикати и други заинтересовани страни на среща, на която да обсъдят искането им за корекции в ПВУ. Тя ще се проведе, ако разбира се, останалите политически сили откликнат, в 14 часа в Огледална зала в НС.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img