Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Костадинов: Кацаров провокира депутатите от „Възраждане“ (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Ако приоритетите на правителството са продължаване на мерките или да търси безпринципен компромис по темата Северна Македония и въвеждане на еврото от 2024 г., ако смята да продължава унизителната външнополитическа зависимост и да търпи военни бази, няма как да подкрепим такова правителство. „Възраждане“ подкрепя кабинет, който като първи знак реши да отпаднат всички ограничителни мерки„. Това заяви лидерът на Възраждане след консултации при президента Румен Радев.

На въпроса как „Възраждане“ приема да се влиза в НС със зелен сертификат – Костадинов контрира с въпрос: „Кацаров предлага да се влиза там със зелен сертификат, но защо не се влиза с такъв в МЗ, м сградата на Президентството, в областни управи, общини. Това е откровена провокация към „Възраждане“, това е направено срещу нас„.

На въпрос какво би заменило зеления сертификат Костадинов отново отговори уклончиво, че „не е нормално при сезона на вирусите вече всеки път да слагаме и махаме сертификати, маски и да е ненормален начинът на живот, който стресира обществото и икономиката„.

Той смята, че който иска да се ваксинира, може да го направи, но не и да се налага върху правото на избор. Защото там, където свършва неговата свобода, почва моята свобода и това е дискриминация, разделяне на хората на две-три категории, аргументира се Костадин Костадинова и отново попита с какво всички останали служби, галерии, молове са по-различни.

Депутатите богоизбрани ли са? Зеленият сертификат се прилага по различен начин.“

В заключение той коментира казуса с в. Труд, даде за пример операцията на ДАНС срещу „Възраждане“ и заплахата за заличаване, но в съда се оказало, че има съдии, които не изпълняват поръчки и действително защитаващи закона. Моят съвет към хората от в. „Труд“ е да се обърнат към съда и ако правото е на тяхна страна, съдът ще ги защити, посъветва Костадинов. За партийната субсидия той каза, че ще се използва, както досега.

АИКБ приветства и подкрепя предприемането на подход на прозрачни и задълбочени преговори по важните за България теми от „Продължаваме промяната“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“, на основа на които да формират програмата за управление на бъдещото правителство. Изразява своята надежда, че то ще продължи да работи в духа на прозрачност и демократичност за извеждане на страната ни от настоящата трудна ситуация чрез енергични реформи за върховенство на правото и ограничаване на корупцията, по пътя към успешен дигитален и климатично неутрален преход. АИКБ заявява своята воля и готовност да бъдат диалогичен и конструктивен партньор в този процес в духа на европейските добри практики в социалния диалог и в този дух предлага своите коментари по отделните преговорни теми.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делян Добрев призова да не се притесняваме от цената на тока

Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че...

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Седем станаха жертвите от нападението в мол в Сидни

Броят на жертвите на трагичния инцидент в търговския център...

Семействата на германските дипломати напускат Иран

Семействата на германските дипломати в Иран напускат страната предвид...

Си Ен Ен: Израел забавя офанзивата в Рафах

Бени Ганц настоява за ясен военен отговор

Сирия ще се брани само от израелски удари (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Сирия е разположила около столицата си Дамаск своите произведени...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

И вторият обвиняем с Петя Банкова влезе в спешното (ОБНОВЕНА)

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img